Miktar- Malzeme (12 Porsiyon)
1 ilikli kemik
1/2 kg. buttan kıyma et
6 adet bayat Kastamonu simidi
250 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
250 gr. yoğurt
2 diş sarımsak
5 litre su
2 yaprak defne yaprağı
1 büyük baş kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Kemikler akşamdan soğuk suda ıslatılır ve tencerede kalır. Sabah suyu süzülür. Sonra içerisinde 1 bütün soğan ve 5 lt. soğuk su ve defne yapraklarıyla birlikteliğin çıkması için 4-5 saat orta ateşte kaynatılır. İsteğe göre su ilave edilebilir. Simitler suyu iyi çekebilmesi için elle doğranır. Diğer tarafta kıyma et sıvı yağda kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir. Sarımsaklar doğranır ve yoğurda eklenir. Aynı anda tereyağı da kızartılır. Parçalanmış simitler tabaklar konur ve kepçeye konan et suyuna o simit parçaları batırılıp çıkarılır. Tekrardan tabağa ıslak bir şekilde koyulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Onun üzerine de kıyma et koyulur. Son olarak da tereyağı eklenir ve sıcak olarak servis edilir.