Adı Kastamonu ile özdeşleşen bir diğer yöresel lezzet de Kel Simit olarak da bilinen Kastamonu Simididir. Kastamonu Simidi, diğer yörelerden farklı olarak böreklik un ile mayalanıp yoğrulduktan sonra simit halkası haline getirilir. On dakika kadar dinlendirilen hamur daha sonra kaynamakta olan elma pekmezinin suyunda haşlanır. Kazandan alınan simitler fırında pişirilerek hazır hale getirilirler. Kastamonu Simidinde çoğu yörelerde alışılanın aksine susam bulunmamaktadır. Bu nedenle, halk arasında Kel Simit olarak adlandırılmaktadır. Bununla birlikte, Kastamonu yerlileri nimete kellik sıfatını yakıştırmadıklarını, ayrıca bundan yirmi yıl kadar önce zaten Kel Simit tabirinin hiç var olmadığını ifade ederler. Eski ustaların deyimine göre Kastamonu Simidinin ünü son zamanlarda arttıkça arttı. Çok eski zamanlarda pekmeze batırılmadan pişirilen simit lezzetsiz sayılırdı. Ustaların ifadelerine göre hamur halindeki simit kaynamakta olan pekmez suyuna batırıldığı zaman 22 ayar altın rengini alır ve simide de eşsiz bir lezzet ve kalite katılmış olur.
