Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın Engelliler Günü Mesajı

10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftası, engelli kardeşlerimizin haklarına dikkat çekilmesi adına oldukça önem arz etmektedir.

Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız.  Bu konuda yapmamız gereken öncelikli şey ruhumuzdaki engelli kaldırarak konuya çok hassas yaklaşmak ve engelli kardeşlerimiz için her daim düşünceli olmaktır. Hayatı hep beraber paylaştığımızı unutmamalıyız.

Bizler bu noktada Sakatlar Derneğimiz ve Valiliğimiz ile birlikte ciddi projelere imza attık. Bu projelerimizi de sürdürmeye devam edeceğiz. Amacımız engelsiz bir Kastamonu oluşturmaktır. Engelli kardeşlerimiz de hepimiz gibi bu hayatın vazgeçilmez parçalarıdır. Bizler onlara karşı pozitif bir ayrımcılık duruşunu her alanda sergilemeliyiz.

Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır ve bu mücadelede onların yanında yer almak, onları teşvik etmek hepimizin önceliği olmalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile Engelliler Haftası’nın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.