Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası Mesajı

Vatandaşlarımızın trafik bilincini pekiştirmek, gelecek nesillere bu bilinci aşılamak, can ve mal kayıplarımızın önüne geçmek adına bir farkındalık oluştura bilmek için kutladığımız Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası gününün ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Yıllardan bu tarafa ülkemizin en büyük sorunlarından biri trafik canavarının varlığı olmuştur. Özellikle sürücülerin kural ihlalleri, dikkatsizlikleri ve tedbirsizlikleri sebebiyle meydana gelen kazalarda maalesef binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte veya yaralanarak sakat kalmaktadır. Bu sorunun çözümü ise trafik canavarına ‘dur’ diyebilecek nesiller yetiştirebilmekten geçmektedir.  Tüm toplumda trafik bilincinin biran önce oluşması elzemdir. Bundan dolayı eğitim çalışmalarını büyük önem vermek zorundayız.

Kastamonu Belediyesi olarak bu noktada Çocuk Trafik Eğitim Parkurumuzda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza trafik kurallarını doğru öğretmek ve daha bilinçli bir toplum oluşturmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaların Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir edilmesi ve Sosyal Proje Dalı’nda birincilik ödülü alması da konunun ne denli ciddi olduğunun bir göstergesidir.

Çocuk Trafik Eğitim Parkurumuzda bugüne kadar 9 binin üzerinde öğrencimize teorik ve pratik eğitim verilmiştir. Bu ilimiz merkezi bazında çok ciddi bir rakamdır. İlimizde trafik bilincini ailenin en önemli ferdiyle arttırmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Eğitimle tüm aksaklıkların giderileceğine inanıyoruz. Bu sorunun topyekûn bir birliktelikle ve duyarlılıkla çözüleceğini düşünüyoruz. Trafikte kendimizi olduğu kadar başkalarının güvenliği içinde duyarlı olmak zorundayız. Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Bu düşüncelerle, Karayolu ve Trafik Haftası’nı kutluyor, herkesi trafik kurallarına tam olarak uymaya davet ediyor, sağlıklı ve kazasız bir hayat diliyorum.