Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın Yeni Yıl Mesajı

Yeni ümitler ve beklentilerle 2018 yılına giriyoruz. Yeni yılın ilimize, ülkemize ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Hem ülkemiz hem de ilimiz açısından birçok önemli gelişmenin yaşandığı 2017 yılı, özellikle Kastamonumuz için çok değerli hizmetleri saygıdeğer hemşehrilerimize sunma imkânını bizlere sağlamıştır. 2017 yılında bu başarılı hizmetleri ilimize kazandırmaktan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz. İnşallah 2018 yılında da bu başarılı hizmetlerimizi milletimize duyduğumuz hizmet aşkıyla sürdürmeye devam edeceğiz. 2017 yılı içerisinde alt yapı, üst yapı ve sosyal anlamda birçok projemizi ilimize kazandırdık. Özellikle 2017 yılında daha fazla gün yüzüne çıkan tarihi ve kültürel çalışmalarımız 2018 yılında da hız kaybetmeden sürecektir. İlimizin saklı hazinesi olan tarihi ve kültürel dokusunu canlandırarak şehrimizin bacasız sanayisinin işlemesi için gerekli alt yapıyı oluşturduk. 2018 yılı içerisinde de tarihi ve kültürel anlamda attığımız temel üzerine yeni projelerle sağlam bir bina kurmayı hedefliyodruz. Büyük bir birliktelikle geride bıraktığımız 2017 yılının ardından aynı ruhla 2018 yılını karşılıyoruz.  2018 yılında birlik ve beraberlik ruhu ile hareket ederek ülkemizin, milletimizin ve memleketimizin istikbali için çok çalışacağız. Ülkemizin istiklali ve istikbali üzerinde yapılan tüm kirli hesapların ve bu kirli hesapları uygulayan şer odaklarının karşısında dik durmaya devam edeceğiz. 2018 yılının Kastamonumuz için ayrı bir önemi de taşıyor. Bu yılda hem belediyemizin 150’nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olmamız hem de Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edilmemiz bizlerin üzerindeki sorumluluğu arttırmıştır. Bu onur verici iki hadisenin de öncelikle ilimize hayırlar getirmesini dilerim. Özellikle 2018 yılını Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak geçirecek olmamız ilimizin hedefleri doğrultusunda adımlarımızı daha hızlı atmamıza vesile olacaktır. Uluslararası ve ulusal platformda Kastamonumuzu daha fazla tanıtma imkânını bulacağımız bu yıl ilimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2018 yılının birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmesini, ülkemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum. Toprağı vatan yapan tüm şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların en kısa zamanda yok olmalarını temenni ediyorum.