Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engelli kardeşlerimiz toplumumuzun önemli bir parçası, ciddi manada ülkemize artı değer katan ve asla diğer insanlardan ayrı bir yere konulmaması gereken değerlerimizdir. Engelli bireylerimizin toplumun en özel parçalarından birisi olduğunu hiçbir koşul altında unutmamız gerekir. Ruhumuzdaki engelli kaldırarak bu konuya çok hassas yaklaşmalı ve engelli kardeşlerimiz için her daim düşünce içerisinde olmalıyız. Unutmamamız gereken bir şey daha var ki o da hepimizin birer engelli adayı olduğudur. Her sağlıklı vatandaş, her an için engelli olabilir. En ufak bir ihmal, hata ve kaza neticesi engellilik durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Engellilerimizle birlikte yaşadığımızı unutmamalıyız. Onların haklarını her yerde korumak ve girişimlerinde onlara destek olup, hayatın daha da içinde olmalarını sağlamak onlara karşı üzerimize düşen görevdir. Belediye olarak Kastamonu’da yaşam seviyesi artırmayı hedefliyor, nu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman göz ardı etmedik ve edemeyiz. Bizler engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına projeler üretiyoruz. Onların sosyal hayatta daha fazla yer almaları bizim için çok önemli. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm engelli ve engelli adayı herkesin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.