Çılgın Proje Teleferik’in Temeli Bugün Atılıyor

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi’ni gökyüzünden birbirine bağlayacağı, kamuoyu tarafından Çılgın Proje ile adlandırılan ‘Teleferik Projesi’nin temeli bugün atılacak.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartma projelerini de destekleyecek olan ‘Teleferik Projesi’nin Saat Kulesi kısmında düzenlenecek olan tören saat sabah 09.30’da başlayacak.

Sekiz ay içerisinde tamamlanacak olan dev proje tamamlandığında Kastamonu’nun eşsiz tarihi dokusu gök yüzünden seyretme imkanı yakalanacak. Hedeflerinin tarihi Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartmak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Oluşturacağımız turizm bölgesini çeşitli projelerle desteklemeliyiz. Teleferik Projemiz  tarihi projelerimizi destekleyecek projelerden bir tanesi. Proje tamamlandığında hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Tarihi Kastamonu’yu gök yüzünden seyretme imkanı bulacaklar. Turistler ve hemşehrilerimiz tarihi Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi arasında 5 dakikalık seyrine doyum olmayacağına inandığım bir yolculuk gerçekleştirecekler. Bizler gelecek nesiller için çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdüreceğiz. Daha Kastamonu’da yapacağımız çok iş kazandıracağımız çok eser var. Yaptığımız her çalışmayı destekleyerek bizlere güç veren hemşehrilerime şükranlarımı sunuyor onlardan aldığımız enerjiyle bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teleferik projemizin Saat Kulesi cephesindeki ayağında atacağımız temel atma törenimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Projemiz en kısa zamanda tamamlanacaktır.” diye konuştu.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) finansal açıdan desteklediği proje 240 gün (8 ay) içerisinde tamamlanacak. Proje kapsamında 1033 metre uzunluğunda 6 kişilik Sabit Kleminli Grup Gondol teleferik hattı kurulacak. Teleferik günlük 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip olacak. Teleferik hattının iki ucuna inşa edilecek binalar Kastamonu mimarisine uygun çizgiler taşıyacak.