Önceliğim Hemşehrilerimin Memnuniyetidir

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Aktekke Mahallesi’nin ardından Hisarardı Mahallesi’nde de vatandaşlarla bir araya geldi.

“Başkan ile Çay Sohbeti” programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıların ikincisinin düzenlendiği Hisarardı Mahallesi’nde de vatandaşlar taleplerini Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a bizzat iletme fırsatı yakaladı.

“KASTAMONU’YU VE MANEVİ İKLİMİNİ DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ”

Hisarardı Mahallesi’nin Kastamonu’nun çok özel bir mahallesi olduğunu söyleyen Başkan Babaş, burada bulunan Şeyh Şaban-ı Veli’nin Kastamonu’ya güç verdiğini vurguladı. Kastamonu’nun manevi iklimini ve huzurunu tüm dünyaya tanıtmak istediklerini ve buna yönelik projelere daima destek verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Yeni bir proje hazırlanıyor. Bu proje Şeyh Şaban-ı Veli Aydınlanma ve Huzur Yolu… Hanönü’de başlıyor Taşköprü, Kastamonu, Bolu ve İstanbul’a uzanıyor. Bu projeyi ben çok önemsiyorum. Bu doğrultuda Şeyhoğlu Konağı’nı da merkez yapmayı planlıyoruz. Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı ve Kastamonu Üniversitemiz ile birlikte bu projeyi başlatacağız. İnşallah en kısa zamanda istenilen hedeflere ulaşırız” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ ETAP SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ BAŞLIYOR

İkinci etap sokak sağlıklaştırma çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını da dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakırcılar Çarşısını’nda tarihi görünümüne kavuşacağı bu projenin yaklaşık maliyetinin 8 milyon TL olduğunu vurguladı.

TELEFERİK PROJESİNİN TEMELİ 29 TEMMUZ’DA ATILIYOR

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel bir merkez olduğunun altını çizen Başkan Babaş, kamuoyunun çılgın proje olarak adlandırdığı Seyran Tepe’den Saat Kulesi’ne uzanacak olan Teleferik Projesi’nin temelinin 29 Temmuz’da atılacağını duyurdu.

KASTAMONU HIZLA GELİŞİYOR

Kastamonu’nun her alanda geliştiğinin de altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, eksiklikleri hızla gidermek adına çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Başkan Babaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1994 yılında su şebeke şefi olarak göreve başladığımda Kastamonu’da suyu olmayan evler vardı. Bugün ise ilimizin 100 yıllık içme suyunu karşılayacak olan Kırık Barajı’nın temeli atıldı ve yapımı hızla sürüyor. Yine Su Arıtma Tesisi  yeniden yapılıyor. Bunun yanında Atık su Arıtma Tesisi’de yapılıyor. Bu alanda toplam 170 milyon TL’lik bir yatırım ilimize kazandırıldı.

KEFELİ’Yİ TÜNELLE GEÇECEĞİZ

Kefeliyi tünelle geçmek gibi büyük bir projemiz var. Bunun için önemli adımlar attık. 355 metrelik bir tünel ile Kefeli’nin oradan Hisarardı Mahallesi’ne direkt geçiş sağlamayı planlıyoruz. İnşallah en kısa sürede buna da başlayacağız. Amacımız burada trafiğin rahatlaması ve bölgede turizmin canlanması açısından ulaşımın kolaylaşması. Biz bu yolda vatandaşlarımızla anlaşarak projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Yine tarihi ve kültürü canlandırmak adına sokak sağlıklaştırma projelerimiz sürecektir.

TURİZİM YOLUNU HİSARARDI MAHALLESİ’NE İNDİRECEĞİZ

Bir diğer büyük projemiz, yeni yaptığımız Turizm Yolunu Seyran Tepe projemizin yanından Hisarardı Mahallemize indirmektir. Burada din turizmi için ilimize gelen vatandaşlarımız Turizm Yolunu kullanarak Şeyh Şaban-ı Veli’ye hızla inebileceklerdir. Bizler turistlerin ilgisini çekecek ve ilimizin turizmini geliştirecek her türlü projeyi hızla bitirmeyi hedefliyoruz. Ekiplerimiz bu noktada mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Bu projemiz de mahallemize ciddi bir değer katacaktır.

SOSYAL PROJELERİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZLE DEĞER KAZANIYOR

Faaliyete geçirdiğimiz Sosyal Market ve Yaşlı Bakım Hizmetleri projelerimizle gerçek ihtiyaç sahiplerine ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Sizlerin verdikleri katkılarla bu projelerimiz değer kazanıyor. Bugün Sosyal Market olsun Yaşlı Bakım Hizmetlerimiz olsun büyük bir özveriyle çalışmakta. Bu noktada gerek çalışanlarımıza gerekse siz değerli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

ÜÇ YILDA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTIK

Her projemizi Kastamonumuz için hemşehrilerimiz için yapıyoruz. Bu noktada hemşehrilerimin memnuniyeti benim önceliğimdir. Bir noktada proje yaparken mutlaka hemşehrilerimizle sohbet ediyor onların görüşlerini alıyoruz. Biz belediyeciliği vatandaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki üç yılda çok büyük işlere imza attık. Bu sürede ilimize yaklaşık 140 milyon TL’lik yatırım yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte de yeni hedeflerimize hızla ulaşırız. Toplantımıza katıldığınız ve bizleri mahallemiz ile ilgili bilgiler verip taleplerde bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, konuşmasının ardından vatandaşların mahalleleri için talep ve önerileri tek tek not alındı. Başkan kendisine iletilen soruları bizzat cevapladı. Yaklaşık iki saat süren halk toplantısı Hisarardı Mahallesi sakinlerinin Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile çektirdikleri hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.