Tarihi Bir Değişim Ve Gelişim İçerisindeyiz

Kastamonu Belediyesi, Güdülü Projeyi hayata geçirmek için KUZKA ile sözleşme imzaladı.

‘Güçlü Kastamonu’ hedefi doğrultusunda modern şehircilik ve sosyal projelerin yanı sıra ‘vizyon projem’ diyerek Kastamonu’nun saklı hazinesi olan tarihini canlandırmak adına büyük adımlar atan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme projelerine finansal destek sağlayacak olan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile sözleşme imzaladı. Vali Yaşar Karadeniz’in de katıldığı imza töreninde KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç attığı imzanın ardından projenin Kastamonu’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kastamonu’nun geleceğinin tarihinde saklı olduğunu yineleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Dünya Kültür Miras Listesi hedefine şehri ulaştırmak adına hazırlanan program doğrultusunda çalışmaların hızla süreceğini vurgulayarak “İlimiz tarihi değişim ve gelişim içerisindedir. Bu süreç bizi Büyük Türkiye’nin Güçlü İli Kastamonu hedefine taşıyacaktır. Buna inancım tamdır” diye konuştu.

Bölgede bulunan Şeyhoğlu Konağı ile Atabey Konağı’nın restorasyonlarının ve Seyrangah Projesi’nin tamamlanmasının, Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım projesinin ihalesi yapılarak başlanmasının ve Teleferik Projesinin ihalesinin tamamlanmasının uzun soluklu ve ciddi bir çalışma sonucunda önemli süreçlerden geçerek başarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Güdümlü proje olarak adlandırılan 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe iyileştirme projeleri kapsamında toplam 170 binanın cephe iyileştirmesinin yapılacağının 12 anıtsal yapının ise çevre düzenlemesi gerçekleştirileceğini bilgisini verdi.  Kastamonu’da turizm alt yapısının hazırlanması noktasında çalışmaların aralıksız devam edeceğini de vurgulayan Başkan Babaş, “Projemize finansal açıdan destek veren KUZKA’ya teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte Güdümlü Projemizi de hızla ihale ederek çalışmalara başlayacağız. Kastamonumuzun tarihini canlandırmak adına çalışmalarımızı vargücümüzle sürdürüyoruz. Güdümlü Projemiz kapsamında; Yavuz Selim, Atabeygazi, Hepkebirler, Akmescit, Hisarardı Mahalleri ile Kefeli, Atabey ile İbn-i Neccar Sokakları’nda uygulanacak. 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma projesi olarak belirlenen bölgedeki 550 metrelik yol güzergahında bulunan 14 tescilli yapı, 6 tescile önerilen yapı ve 50 adet tescilsiz yapının dış cephe sağlıklaştırması yapılacaktır. Bu doğrultuda 11 anıtsal yapının da çevre düzenlemesini gerçekleştirilecektir. Bakırcılar Çarşısı’nda da yapacağımız çalışmada ise ikisi tescilli 98’i tescilsiz olmak üzere yaklaşık 100 binanın cephe iyileştirmesi gerçekleştirilecektir. Kastamonumuzun kurtuluşunun tarihinde saklı olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Bu doğrultuda yapacağımız çalışmalar sonunda hedefimiz olan ve ilimizin hak ettiğine inandığım Dünya Kültür Miras Listesi’ne Kastamonu isminin yazılmasını sağlamak istiyoruz. Önemli bir hedefimiz var. Büyük bir birliktelikle bu hedefe ulaşılacağı kanısındayım. Bölgedeki tüm çalışmalarımız tamamlandığında tarihi Kastamonu’nun ihtişamını hissettirecek caddelerimiz canlanacaktır” dedi.