Çılgın Proje’nin İhalesi Bugün

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın ilimizin saklı hazinesi olan tarihi ve kültürel varlıklarını canlandırmak hedefiyle dört koldan başlattığı çalışmalar çerçevesinde kamuoyunda Çılgın Proje olarak adlandırılan Teleferik Projesi bugün ihaleye çıkıyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) finansal açıdan desteklediği proje tarihi Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi’ni gökyüzünden birbirine bağlayacak. İlimizin eşsiz tarihi dokusunun ve şehrin genel görünümünün seyrine yeni bir bakış açısı getirecek olan proje ihaleyi alan firmayla yapılacak sözleşmenin ardından 240 gün içerisinde tamamlanacak.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve Anıtlar Kurulu’ndan bizzat onayını aldığı projenin ihalesi bugün saat 14.00’de Belediye Hizmet Binası Fen İşleri İhale Salonu’nda yapılacak.

Proje kapsamında 1040 metre uzunluğunda 6 kişilik Sabit Kleminli Grup Gondol teleferik hattı kurulacak.  Her iki tarafa da kurulacak olan teleferik binası Kastamonu mimarisine uygun olarak yapılacak.