Başkan’ın Kale Zaferi

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Kale için destek sözü aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kastamonu Belediyesi’ne devredilen tarihi Kastamonu Kalesi için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’dan kale restorasyonu için söz aldı.

Kastamonu’nun 12 aylık turizm potansiyeli olduğunu ve kentin tarihi dokusunu canlandırmak adına yaptığı çalışmaları Yayman’a anlatan Başkan Babaş, proje onayı alınan Kastamonu Kalesi restorasyon projesi için destek talebinde bulundu. Kastamonu’nun kurtuluşunun tarihinde yattığını ifade eden Başkan Babaş’ın tarihe dönük çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Yayman, Başkan’ın kültür projelerine tam anlamıyla katkı sağlamak adına Kastamonu Kalesi’nin restorasyonu için gereken desteğin sağlanacağının sözünü verdi. 3 milyon liranın üzerinde bir restorasyon maliyeti olduğu bilinen Kastamonu Kalesi’ne destek sözü veren Bakan Yardımcısı Yayman’a teşekkür eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Büyük Türkiye’nin Güçlü İli Kastamonu hedefi doğrultusunda bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışacaklarını vurguladı.