Başkan’ın Gecesi De Gündüzü De Projeler

Göreve geldiği günden itibaren tarihi, kültürel ve modern şehircilik projeleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Babaş, önceki akşam yapımı büyük ölçüde tamamlanan Ayıcılar Konağı, Şeyhoğlu Konağı ve Atabey Konağı’nda incelemelerde bulundu. Konaklara verdiği önemli ilin çehresini değiştirmeye başlayan ve Kastamonu’nun tarihinde saklı olan hazinenin görülmesini sağlayan Başkan Babaş, buradan Seyrangah Tepesi’ne geçti. Seyran Tepe projesin de de incelemelerde bulunan Başkan Babaş, şehrin seyrini değiştirecek projenin en kısa zamanda hizmete acılaşacağını çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını dile getirdi.

Kastamonu’nun tarihini canlandırarak gelecek nesillere doğru şekilde aktarmayı en büyük hedefi  olduğunun altını çizen Başkan Babaş,   2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Bakırcılar Çarşısı Projesi, Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesi, Teleferik Projesi, Aşirefendi Hanı Dış Cephe İyileştirme Projesi ve Kasaplar Hali Projesi’nin tamamlanmasıyla Kastamonu’nun hak ettiği Dünya Kültür Miras Listesi’ne yazdıracağını söyledi. Kastamonu’ya değer katacak her projeyi ince eleyip sık dokuyan Başkan Babaş, “Büyük Türkiye’nin güçlü ili Kastamonu hedefi doğrultusunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz. ilimiz için doğru olan projelerin peşinden bıkmadan usanmadan ve yorulmadan koşacağız. Amacımız gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir Kastamonu bırakmak. Bunun için büyük özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünya Kültür Miras Listesi hedefimiz başta olmak üzere tüm hedeflerimize bir bir ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“HEDEFİ 12’DEN VURDULAR”

Kastamonu’da son dönemde yakalanan büyük uyumun öncüleri olan Vali Mesut Yıldırım ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda verilen Geleneksel Türk Okçuluğu kursunu ziyaret ettiler. Çalışmalarla ilgili eğitmenlerden bilgi alan Vali Yıldırım ve Başkan Babaş, ecdadın torunları olduklarını da gösterdiler. Okları eline alan ikili yaptıkları atışlarda hedefi 12’den vurmayı başardılar. Başkan Babaş burada yaptığı konuşmada Türk Okçuluğu’nun gelecek nesillere aktarılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “Geleneksel Türk Okçuluğu’nun eğitimlerini verilmesi için özel bir mekan yapacağız. Unutulmaya yüz tutmuş manevi değerlerimizi ayağa kaldırıp üst noktalara getirmek istiyoruz. Türk okçuluğunu tüm usul ve esaslarıyla gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.