Belediye, 24. Uluslararası Yapex Restorasyon Fuarı’nda Kastamonu’yu Tanıtacak

Antalya’da 24’üncüsü düzenlenen Yapex Restorasyon Fuarı bugün kapılarını açacak. Fuarda ilimizi Kastamonu Belediyesi ilk kez temsil edecek.

Antalya Expo Center’da ana konusu “Kültür Mirası ve İşlevlendirme” olan fuarda Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım projesinden ötürü Tarihi Kentler Birliği tarafından Proje Ödülü yarın verilecek.

Kastamonu Belediyesi 19 Kasım’a kadar sürecek olan fuarda ilimizin tarihi ve kültürel dokusunu tanıtacak. Belediye standında fuarın amacına dönük hazırlamış olduğu Aktekke Konağı, Hüma Hatun Konağı, Çatlakoğlu Konağı, Şeyhoğlu Konağı, Aycılar Konağı, Mazlumcuoğlu Konağı, Osmanlı Saray Oteli ve Atabey Konağı restorasyon projelerinin yanı sıra 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma, Nasrullah Meydanı ile Bakırcılar Çarşısı projelerini tanıtacak. Yapex Restorasyon Fuarı’nda Kastamonu Belediyesi’nden altı personel ziyaretçilere ilimiz ve projelerle ilgili bilgi verecek.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Perşembe günü sabah Antalya’ya giderek törene katılacak. Öğleden sonra ise İstanbul’a geçerek 10. Kastamonu Günleri açılışına katılacak.