Bakırcılar Çarşısı Projesinde Mutlu Son

Anıtlar Kurulu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi canlandırmak adına hazırlattığı bir projenin daha onayını verdi.

Göreve geldiği günden bu tarafa ‘Güçlü Kastamonu’ hedefi doğrultusunda modern şehircilik ve sosyal projelerin yanı sıra ‘vizyon projem’ diyerek Kastamonu’nun saklı hazinesi olan tarihini canlandırmak adına büyük adımlar atan Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın, dördüncü büyük projesi de Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

2.Etap Sokak Sağlıklaştırma, Nasrullah Camii ve Teleferik Projesi’ni geçtiğimiz aylarda onaylayan Ankara 1 Nolu Koruma kurulu dün Bakırcılar Çarşısı Projesi’nin de onayını verdi. Böylelikle tarihe can suyu olacak büyük projelerin ihaleye çıkması için geri sayıma geçildi.

Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan projenin Bakırcılar Çarşısı Kentsel Tasarım ve Cephe İyileştirme Projesi Ankara 1 Nolu Koruma Kurulu üyeleri tarafından bir hayli ilgi gördüğü de öğrenildi.

Proje kapsamında 6 bin 355 metre kare alanda 85 adet binanın iyileştirilmesi gerçekleştirilecek. Bakır ve bakır işçiliğine karşı gereken önemi, cazibeyi tekrar kazandırarak kültürel mirası koruma adına sürdürülebilirliği sağlamak; ecdadımızdan bize miras kalan bakırcılık mesleğini aslına uygun, ancak daha sağlıklı koşullar içerisinde gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak amacını da güden projenin 2017 yılında başlaması hedefleniyor.

Kastamonu’nun eşsiz bir tarihi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Göreve geldiğimiz günden butarafa sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Eski Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartarak şehrimizi Dünya’ya tanıtmak ve hedefimiz olan Dünya Miras Listesi’ne ilimizin ismini yazdırmak istiyoruz. Bu doğrultuda alanında uzman ekibimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmalarımı gerçekleştirecek ve 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma, Nasrullah Camii, Bakırcılar Çarşısı ve Teleferik projelerimizi hızla tamamlayacağız” diye konuştu.