Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan Esnafa İkinci İstanbul Müjdesi

Belediye Başkanı Tahsin Babaş makamında, KATSO Başkanı Selçuk Arslan, KESOB Başkanı Dursun Ergin ve KASDER Başkanı Orhan Gümüş ile yönetim kurulunu ağırladı. Gerçekleşen ziyarette gündem 17 – 20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda yapılacak olan 10. Kastamonu Günleri oldu. Açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gerçekleştireceği KASDER Başkanı Orhan Gümüş tarafından duyurulan etkinlikle ilgili konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’dan fuara katılacak esnaftan ve ilçe belediyelerinden stant ücretinin alınmayacağı açıkladı.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, KATSO, KESOB, KASİAD ve KASDER’in ortak düzenleyeceği organizasyonda esnaf aynı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Başkentte Kastamonu Günleri ve Bakırköy Botanik Parkta gerçekleştirilen İstanbul’da Kastamonu Günleri’nde olduğu gibi nakliye ve stant ücreti ödemeyecek.

Başkentte Kastamonu Günleri ve Mayıs ayında yapılan İstanbul’da Kastamonu Günleri’nde esnaftan her hangi nakliye ve stant ücreti alınmadığının altını çizen Başkan Babaş, “Benim bu noktada kırmızıçizgilerim var. Kesinlikle Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin dışında ürün satılmayacak. Şehrimizi Kastamonulu esnafımız tanıtacak. Ayrıca esnafımıza da bir katkı sağlanacak. Biz esnafımızın stant ücretlerini karşılayacağız” dedi.

KATSO Başkanı Selçuk Arslan ise Başkentte Kastamonu Günleri ve  İstanbul’da Kastamonu Günleri’nde yıllarca yapılamayanın Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın büyük destekleriyle gerçekleştiğine vurgu yaparak “Bu sisten bu şekilde düzenlenmeli. Esnafımız her hangi bir stant ücreti ve nakliye ücreti ödemeyecek. Kastamonumuzu en iyi şekilde tanıtmak bizlerin hedefi” diye konuştu.

KESOB Başkanı Dursun Ergin ise esnafların durumlarının herkes tarafından iyi bilinmesini ve Ankara ile başlayan İstanbul ile devam eden uygulamanın ise doğruluğuna değinerek “Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Yapılan başvurular sonucunda stantlar belirlenecek” diye konuştu.

KASDER Başkanı Orhan Gümüş ise amaçlarının Kastamonu’nun tanıtımı olduğunu belirterek desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a teşekkür etti.

KAYITLARI KATSO VE KESOB ALACAK

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda stant açmak ve Kastamonu’nun yöresel ürünlerini tanıtmak isteyen esnaflar KATSO ve KESOB’a başvurularını gerçekleştirecek. 10. Kastamonu Günleri’ne Kastamonu’da üretim yapan esnaflar kayıt yaptırabilecek.  10. İstanbul Kastamonu Günleri’ne katılmak isteyen esnaflar, KATSO ve KESOB’a müracaatlarını gerçekleştirebilecekler.