Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bugün cennet vatanımızın her köşesinde Cumhuriyetimizin 93’üncü dönümünü millet olarak coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa KemalAtatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyete, vatanımıza, bayrağımıza ve inançlarımıza 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain saldırı karşısında aziz ve asil milletimiz ecdadının izinden yürüdüğünü göstererek en büyük miraslarına sahip çıkmıştır. Kalleşlikte sınır tanımayanlara ve tüm dünyaya asil Türk milleti büyük bir ders vermiştir.

Milli mücadelenin sonunda elde ettiğimiz büyük zaferin sonucu olan Cumhuriyet, 15 Temmuz’da verdiğimiz ikinci Kurtuluş Mücadelesi’nden asil milletimizin zaferle ayrılmasıyla bir kez daha taçlanmıştır. Milli Mücadele yıllarında istiklalimizden nasıl vazgeçmeyerek büyük bir şuur ortaya koyduysak 15 Temmuz’da olduğu gibi bundan sonra da her sıkıntılı dönemi aynı ruh ve inançla aşacağız. Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir ve yaşatacaktır.

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçiminin cumhuriyet rejimidir. Ülkemizi güçlü ve müreffeh yarınlarına taşımak için, çok büyük azimle çalışan, ülkemizin ekonomik özgüvenini yeniden kazandıran, Türkiye`nin her köşesinde büyük imar ve inşa hareketi başlatan, Milletin emanet ettiği her kuruşu, mutlaka amacına uygun kullanan, bölge ve Dünya siyasetinde dengeleri etkileyebilen, Türkiye`nin medeniyet zirvesinde hak ettiği yeri alması için çalışan bir hükümete sahibiz. Kastamonu Belediyesi olarak hızla büyüyen ve gelişen Türkiye’nin güçlü ili Kastamonu hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz.

Ülkemizin gelişimini durdurmak adına sahnelenen kirli oyunlar ve bölücü faaliyetler karşısında yakaladığımız büyük birlikteliği sürdürmeliyiz. Gerek ülke içerisinde gerekse dışında devletimizin terör politikalarına hep birlikte destek vermeliyiz. İnanıyorum ve Cenab-ı Allah’tan diliyorum ki yakalanan büyük birliktelikle terör belası en kısa zamanda yok olacaktır.

Ve inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını Büyük Türkiye’nin güçlü ili Kastamonu hedefine ulaşarak hep birlikte şanla, şerefle, huzur, refah, barış ve esenlik içinde, coşkuyla kutlayacağız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.

cumhuriyet-bayrami