Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın Muhtarlar Günü Mesajı

1829 yılından bu tarafa köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, yaptıkları fedakarca çalışmalarla takdiri hak eden kıymetli muhtarlarımızın, Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti suna bilmek adına uyum içerisinde çalıştığımız muhtarlarımıza, gereken desteği ve önemi hem belediyemiz hem de hükümetimiz her fırsatta vermektedir. Muhtarlarımız yerel demokrasimizin mihenk taşlarından olup, en doğru hizmeti vatandaşa sunmamızda bizlerin vazgeçilmez bir değeridir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklarımız olmaktadır.

Muhtarlarımız hem milletimizi hem de devletimizi temsil etmektedir. Bu bilinçle geride bıraktığımız 14 yılda hükümetimiz tarafından muhtarlarımızın çalışma şartları iyileştirilmiştir. Bizlerde muhtarlarımıza elimizden gelen tüm desteği göreve geldiğimiz günden itibaren vermekteyiz ve vereceğiz. Mahallerimizin ihtiyaçları yönünde muhtarlarımızın bizlere yaptıkları başvurular hızla çözüme kavuşmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük fedakarlıklarla çalışan muhtarlarımız için 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan etmiş hükümetimizde hazırladığı genelgeyle bugünü resmileştirmiştir. Muhtarlarımız hak ettiği değeri görmeye devam etmektedir.

15 Temmuz’daki o kara gecede tüm mahalle muhtarlarımız sergiledikleri duruşla, Milli İrade’ye sahip çıkmıştır. Gece gündüz demeden meydanlarda demokrasi nöbeti tutan muhtarlarımız bizlere büyük bir güç vermiştir. Tüm ülkede olduğu gibi Kastamonu’da da büyük bir birliktelik sağlanarak hainlerin bir girişimine karşı hazır bulunularak önemli bir kahramanlık sergilenmiştir. Bu noktada gerek köylerimizde gerekse mahallelerimizde vatandaşlarımıza öncülük eden muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm Muhtarlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.

muhtarlar