Şehitler Aileleri ve Gaziler Evi Açıldı

Gazilerimizin onur gününde Başkan Babaş’tan şehit aileleri ve gazilere büyük jest

Şehit aileleri ve gazi derneklerinin yer sorununu çözmek için düğmeye basan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Hepkebirler Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan iki katlı binanın restorasyonunu tamamladı.  Kastamonu Belediyesi Şehit Aileleri ve Gaziler Evi, Vali Mesut Yıldırım, Milletvekili Metin Çelik ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın katılımıyla Gaziler Günü programı çerçevesinde açıldı. Şehitler ve Gaziler Evi’nde; Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi’nin birlikte hizmet verecek. Türkiye’de örnek olacak binanın açılışında konuşan Vali Mesut Yıldırım, şehit ailelerimize ve gazilerimizin yer sorunu hizmete açılan bina ile çözüldüğünü iletti. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın Kastamonu’ya yakışır bir binayı millet olmamızın nişanesi şehit ve gazilerimiz için düzenlemesinin öneminden de bahseden Yıldırım, yapılan açılışın günün anlam ve önemine çok uygun olduğunu vurguladı.

Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamayı Kastamonu’da başlatmanın ve toprağı vatan yapan şehitlerimizin kıymetli aileleriyle, gazilerimize böyle bir bina kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş,  “Şehitler Diyarı Kastamonumuza yakışır bir mekanı Gaziler Günü’nde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını yaşatmak için dün nasıl çalışıyorsak bundan sonrada bıkmadan usanmadan ve yılmadan çalışacağız. Sizlerin sorunu benim sorunum, derdi benim derdim, mutluluğu benim mutluluğumdur” dedi.

Vatan, bayrak ve millet uğurunda canlarını feda etmekten biran olsun tereddüt etmeyen ve Gazilik şerefine ulaşan gazilerin 19 Eylül Gaziler Gününü’de kutlayan Başkan Babaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehitlerimiz ve gazilerimizin vatan topraklarının savunulmasında gösterdikleri fedakarlıklar elbette her türlü takdirin üzerinde yer almaktadır. Memleketimizin birlik, beraberliğini sağlamak ve Al Bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak adına bizler, dün olduğu gibi bugün de ve hatta yarın da topyekûn mücadeleden geri durmayacağız. Al Bayrağımızı hiçbir koşul altında yere düşürmeyeceğiz, ezanlarımızı asla dindirmeyeceğiz.

Özellikle yakın zamanda yaşadığımız ve milletimiz için adeta ikinci bir kurtuluş mücadelesi olan 15 Temmuz sürecinde şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi bir kere daha yineleyerek sadece bugün değil her gün Onların yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyorum. Şehit ve Gaziler Evimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Berat Satıoğlu ise yaptığı konuşmada yeni binalarına geçmekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek “Sayın Belediye Başkanımız derneğimiz onursal başkanıdır. Başkanımız bizlere ne söz verdiyse yerine getiriyor. Türkiye’de tek olan ve Şehitler Diyarı Kastamonumuza yakışacak bu binayı Gaziler Günü’nde açılışını gerçekleştirmesi çok önemliydi. Bu eser Türkiye’de bir ilktir. Şehit ve gazilerimize yakışır bu binada iki derneğimizde faaliyet gösterecektir. Başkanımızı her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza Şehit ailelerimize ve gazilerimize göstermiş olduğu yakınlıktan ötürü müteşekkiriz” dedi.

Açılışın ardından Kore Gazisi Avni Taş’a madalya ve beratı Vali Mesut Yıldırım tarafından verildi. Tören Şehit Aileleri ve Gaziler Evi’nin giriş katında düzenlenen kokteyl ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.