Mazlumların Umut Işığı Türkiye’dir

Kurban Bayramı’nın ikinci günü Cerablus’a yardım TIR’ı gönderildi

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonuyla terör örgütünden temizlenen Suriye’nin Cerablus kentindeki mazlum halka destekler sürüyor. Kastamonu Belediyesi ve AK Parti Gençlik Kolları’nın ortak çalışması sonucu ilimizden gönül coğrafyamızdaki mazlum vatandaşlara yardım eli uzandı. Mübarek Kurban Bayramı’nın ikinci günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle bir TIR dolusu gıda paketi dualarla Cerablus’a gönderildi. Düzenlenen törene Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat, parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat, Suriye’de 7 yıldır süren iç karışıkta mazlum halka Türkiye’nin kucak açtığını söyledi. Güvenlik güçlerimizin gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında Cerablus’un terör örgütlerinden temizlendiğini ve mazlum vatandaşların destek beklediğini ifade eden Kalafat, “Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın büyük desteğiyle böyle bir organizasyona imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Desteklerinden ötürü herkese teşekkür ediyorum. Yardımlarımız en kısa zamanda yerine ulaşacaktır” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Halil Uluay yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a, AK Parti Gençlik Kolları üyelerine ve yardım TIR’ının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Türkiye’nin bulunduğu bölgeyi işgal etme gibi bir niyetinin hiçbir zaman olmadığını ifade eden Uluay, “Türkiye gittiği yere barış, kardeşlik ve huzur getiren bir ülkedir. Nitekim bugün Cerablus’ta terörden kaçan aileler kendi evlerinde bayramı kutlamaktadırlar” dedi.

Mübarek Kurban Bayramı’nda gönül coğrafyamızdaki mazlumlara karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mazlumlarının tek umut ışığının Türkiye olduğunun altını çizdi. Türk milletinin zalimin hasmı mazlumun ise dostu olduğunu söyleyen Babaş, “Ordumuz kısa bir süre içerisinde sınırımızdaki kalleş terör yapılanmasını temizledi. Suriye ile aramızda güvenli bir bölge oluştu. Cerablus’un mazlum halkı bayramı kendi topraklarında karşılamanın sevincini yaşadı. Türk milleti gittiği her yere merhamet ve şefkatini götürmüştür. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Cenab-ı Allah’ım yapılan yardımları kabul etsin. İnşallah en kısa zamanda İslam coğrafyasının üzerindeki kara bulutlar dağılır ve bu coğrafya üzerinde hain emelleri olanlar kahrı perişan olurlar. Ben böyle önemli bir organizasyona imza atan değerli gençlerimize, yol arkadaşlarıma ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.