1100 Bisikletin Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı’ kapsamında bisiklet yolu yapan belediyelere sağlanan bisiklet desteği çerçevesinde dün 1100 bisiklet Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın da katıldığı programla teslim alındı.

Kastamonu Belediyesi Bisiklet Yolu’nda gerçekleşen teslim töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, gençlerden bisikletleri daha dikkatli kullanmalarını istedi. Vatandaşların istedikleri zaman bisikletleri ücretsiz olarak kullanabileceklerinin altını çizen Başkan Babaş, sosyal projelerle özellikle gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve vatandaşlara spor yaptırarak sağlıklı yaşama katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Kastamonu’da bisiklet parkurlarını arttıracağının da altını çizen Başkan Babaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“FARKLI NOKTALARDA BİSİKLET PARKURLARI AÇACAĞIZ

Kuzekent başta olmak üzere diğer mahallelerimizde de bisiklet parkuru kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Farklı noktalarda bisiklet park alanları da oluşturacağız. Kuracağımız sistem ile örneğin Olukbaşı Bisiklet Yolu’ndan aldığınız bisiklet ile farklı bir bisiklet park noktasına gidebileceksiniz. Bunun içinde bisiklet takip sistemi kurarak kontrol edeceğiz. Vatandaşlarımız bu projeyle bisikletlerle hem rahat ulaşım hem spor hem de sağlıklı yaşam imkanı bulacak.  Ulaşımda bisiklet kullanma yaygınlığını arttıracağız. Devletimizden bizlere verdiği destekten ötürü Allah razı olsun diyoruz. Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Yüksel Kutlu’ya da teşekkür ediyorum.”

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde ülke genelinde 1 milyon adet bisiklet dağıtımı hedeflediğinin altını çizen Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığımızın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon adet bisiklet dağıtımı hedeflendi. 2015 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 343 bisiklet teslim etmiştik. 2016’nın başında yine Milli Eğitim Müdürlüğümüze 752 adet bisiklet teslimi yaptık. Bugün de 1100 bisikleti belediyemizin aracılığıyla halkımızın kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizin bizlere büyük katkıları oluyor. Ortak projelerimiz bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

“10 KİŞİ HİZMET ALACAK”

Kastamonu Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Aile Hekimliği Merkezi’nin onayının geldiğini de ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Belediye’nin yaparak Halk Sağlığı’na verdiği aile hekimliğinde üç hekimin görev yapacağını ve 10 binin üzerinde vatandaşa hizmet verileceğini belirtti. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a katkılarından ötürü teşekkür eden Kutlu, ortak çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladı.

Bisiklet teslim töreninin ardından Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ve basın mensuplarıyla birlikte Kastamonu Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Aile Hekimliği Merkezi ve çevrede yapılan bazı parkları ziyaret ettiler.