Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın Basın Açıklaması

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü üyelerince gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin ardından 22 gün geçti. Bu vatan hainliği tüm ülkemizde olduğu gibi evliyalar ve şehitler diyarı Kastamonumuzda da asil hemşehrilerimin dik duruşuyla kabul görmemiştir. Şerife Bacı’nın, Halime Çavuş’un ve nice isimsiz kahramanların torunları olarak tarih boyunca olduğu gibi bugünde, yarında devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin gelişmesini, büyümesini ve güçlenmesini hazmedemeyen güçlerin kirli planını iman dolu yürekleriyle yok eden, tanka göğsünü siper eden, demokrasinin kalkanı olan ve geride bıraktığımız 21 gün boyunca Milli İradeye sahip çıkmak için meydanları boş bırakmayan hangi görüşten olursa olsun vatan ve bayrak tek diyerek haykıran asil milletimize şükranlarımı sunuyorum.

FETÖ terör örgütünün hain girişiminin polisimiz, onurlu komutanlarımız ve aziz milletimiz tarafından püskürtülmesinin ardından geride bıraktığımız haftada PKK terör örgütünün saldırıları sıklaşmıştır. Hainlerin saldırıları sonucu şehadet şerbeti içerek şehit olan güvenlik güçlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bu saldırılar birkez daha gösteriyor ki terör örgütleri ülkemiz üzerinde bir elden kumanda ediliyor ve koordineli yönetiliyorlar. FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimiyle istediğini alamayan dış güçler, Osmanlı tokatın yemiştir. Devletimizin, FETÖ terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği büyük temizlikle devletimiz içindeki sızıntılarının yok edilen bazı sözde demokrasi bayrağı sallayan Avrupa ülkeleri darbecilerin yanında yer alarak maskelerinin ardındaki çirkinliği göstermiştir. Bu noktada kalleş PKK’nın hain saldırılarına yeniden başlaması da manidardır. Dış güçler, PKK’nın kalleş saldırılarıyla ülkemizde korku ambargosu yaratmak ve devletimizin hainlere karşı gerçekleştirdiği temizliği durdurmak istemektedirler. Bu yolda birliğimize, beraberliğimize ve dirliğimize yönelik gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında yakaladığımız büyük birlikteliğin artarak sürmesinin önemi büyüktür.

Önümüzdeki süreçte de bu ülkenin birer vatandaşı olarak devletimiz, milletimiz ve bayrağımız için büyük birlikteliğimizi sürdürmeliyiz. Gün birlik olma günü, tek vücut olama, Türkiye olma günüdür. Bu süreçte büyük bir birlikteliğe imza atan ilimizdeki tüm siyasi parti il teşkilatlarına, sendikalara, kurumlarımıza ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Kastamonu Belediyesi olarak yatırımlarımıza ara vermeyeceğiz. Büyük Türkiye’nin güçlü ili Kastamonu’yu oluşturma hedefi doğrultusunda bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışacağız. Asil hemşehrilerimizden aldığımız güçle tüm projelerimizi hızla bitirmek adına ekiplerimizle birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu noktada tüm hemşehrilerimizin gönlünün ferah olmasını istiyorum. Tüm zorlukları el ele omuz omuza aştığımız asil millete hizmet bizler için bir ibadettir. Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Önümüze hangi zorluk çıkartılırsa çıkartılsın çalışmalarımıza kesinlikle ara vermeyeceğiz.

Terör örgütlerini ve teröre destek olan güçleri lanetliyorum. Elleri kandan çıkmayan cani ülkelerin yöneticilerinin en kısa zamanda kirli planlarında boğulmalarını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.

Demokrasi nöbetimizin 22’nci gününde de tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Meydanı’na bekliyor, vatanına ve milli iradesine sahip çıkarken şehit düşen kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz’un karanlık gecesini aydınlatan kahraman milletimize şükranlarımı sunuyorum.