Yüz Yıllık Rüya İçin İlk Somut Adım

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan Vakıf Bank ve Mavi Gişe arasındaki binaların mülk sahiplerine takas teklifi

Kent Konseyi 13. Genel Kurulu önceki gün Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel Kurul’da mevcut Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik ve yönetim kurulu güven tazeledi.

Vali Mesut Yıldırım, Milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir’in de bulunduğu toplantıda Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Cumhuriyet Meydanı’na yapmayı planladığı yeraltı otopark projesini tartışmaya açtı.

Fikir alışverişi esnasında Cumhuriyet Meydanı’nın Nasrullah Meydanı ile birleştirilmesi için ortada kalan binaların temizlenmesi hayali yeniden gündeme geldi. İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan’ın dile getirdiği konuyla ilgili yıllar sonra ilk somut adımı Belediye Başkanı Tahsin Babaş attı.

Başkan Babaş, “Bu konu yıllardır hep konuşulur ama kimse somut adım atmadı. İlk somut adımı bugün buradan atıyorum. Vakıf Bank ve Mavi Gişe arasındaki mülk sahipleri birlikte anlaşırlar ise Kuzeykent’ten arsa ile takasa gidebilirim. Hem de bire iki veririz. Bizim için de bu proje çok büyük ve önemli. Yeter ki mülk sahipleri biraraya gelerek bu işe olumlu baksınlar. Kastamonu Belediye Başkanı olarak elimden gelen en büyük desteği bu proje için veririm” dedi.

HAİN KALKIŞMAYI LANETLEDİ

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain kalkışmaya da değinen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ben Türküm, Türk askeriyim, Müslümanım diyen kimsenin yapamayacağı vahşetin gerçekleştirildiğini belirtti. Milletin iradesinin tankla tüfekle yıkılamayacağının tüm dünya tarafından görüldüğünün de altını çizen Babaş, “Asil milletimiz ülkesinin geleceğine birkez daha sahip çıkmıştır. Türkiye ikinci kurtuluş mücadelesini vermiştir. Hainlerin planını Cenab-ı Allah bozmuştur. Cennet gibi bir vatanımız var. Bu ülkede hainliğin nasıl yapıldığını anlayamıyorum” ifadelerini kullandı.

Vatan hainlerini lanetleyen Başkan Babaş, hainlerin en ağır cezayı alacağından emin olduğunu da dile getirdi.

BU BİR SEVDA VE KASTAMONU’YA ÇİVİ ÇAKMA İŞİ

Kent Konseyi’nin uzun süren toplantısında salonu terk etmeyerek ilin sorunlarına eğilen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu iş bir sevda işi. Kastamonu’ya çivi çakma, bir taşı bir yere koyma işi. Öyle görüyorum ki buradaki herkesin kalbide böyle atıyor” ifadelerini kullandı.

Belediye Kültür, Yaşam ve Engelli Spor Merkezi, Maslak Yeni Sanayi ve Toptancılar Sitesi, Güney Kent projesi, Seyrangah Tepesi Projesi, Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı Projesi, Teleferik Projesi, Olukbaşı yıldızlı otel projesi, Macera Park projesi, Nasrullah Meydanı projesi, Bakırcılar Çarşısı Projesi, Konak projeleri, Sosyal Market projesi, Yaşlı Bakım Hizmetleri projesi ve Kastamonuspor ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kendisinin ve ekibinin yapabileceklerinin en iyisin yapmak için çalıştığını belirtti.

Tüm projelerini hemşehrilerine sunarak ve görüşlerini alarak gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Babaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her daim negatiflik peşinde olmamalıyız. İnsanların hızını kesmemeliyiz. Ben herkesin fikrine saygı duyuyorum. Ancak siyaset yapacağım diye insanları karalamamalı. O devirler bitti. Vatandaşa ne yapmışsın onu gösterme ve anlatmadır siyaset. Siyaset laf üreterek değil hizmet üreterek yapılır. İlin gelişimi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerekmektedir. Biz büyük bir aşkla ve şevkle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

PARK VE STADYUM PROJELERİMİZ VAR

Yıllar önce başladığımız projelerinde peşindeyiz. Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nı bu yıl bitireceğiz. Karayolları mevkiinde de büyük bir şehir parkı düşünüyorum. Yine Kuzeykent’te ise şehir stadyumu düşünüyorum.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Ana caddedeki trafik sorununu çözmek için adımlar atıyoruz. Şuanda bu sorunun yüzde 50’sini çözdük. Geri kalan yüzde 50’lik sorunu ise en kısa zamanda çözeceğiz. Şehrin merkezi noktalarına yapmakta olduğumuz dört otopark projemiz ile bin 500 araca park yeri sağlayacağız. Ana caddede ise toplam 500 araç park yapıyor. Vatandaşlarımızın otoparka alışmaları gerekiyor. Ana cadde üzerinde de parkomatta ödenen ücretten daha uygun bir miktara otoparklara araçlarını park edebilecekler.  Yakın zamanda ana cadde üzeri parklanmayı Ulugöl önüne kadar yasaklayacağız.

ZORLUKLAR BİZİ DURDURAMAZ

Geride bıraktığımız iki yılda dört seçim bir hain kalkışmayı geride bıraktık. Vatandaşımıza hizmet etme noktasında zorluklar bizi asla yıldıramayacaktır. Bundan önce olduğu gibi var gücümüzle memleketimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kent Konseyimizin 13. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyor Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çelik ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Kent Konseyi 13. Genel Kurulu çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Toplantıya katılanlar buradan Cumhuriyet Meydanı’na geçerek demokrasi nöbetine katıldı.

Facebook Fotoğraf Albümü