Başkan Kastamonu İçin Bir Şans

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Başkan Babaş’ı makamında ziyaret etti.

Kastamonu’ya 21 tesisin temel atma ve açılışını yapmak için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mesut Yıldırım, Milletvekili Hakkı Köylü, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, 22’nci dönem Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, Belediye meclis üyeleri ve kurum müdürleriyle birlikte Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı makamında ziyaret etti.

Kırık Barajı’nın ihalesinin 102 Milyon 482 bin 385 liraya sonuçlandığını açıklayan Bakan Eroğlu, barajın, isale hattının ve son sistem arıtma tesisinin en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Kastamonu’nun kısa zamanda hızla geliştiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu noktada Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çok çalışkan ve vizyon sahibi bir belediye başkanımız var. Başkanımız, Kastamonumuz için bir şans. Önümüzdeki dönemde Kastamonumuz hızlı gelişiminin sürmesi adına Belediye Başkanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve bakanlığımız el ele çalışacaktır” diye konuştu.

Kırık Barajı’nın Kastamonu ve bölge için önemine değinen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “ Kırık Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte sulama alanları genişleyerek kapalı devre sulama sistemine geçilebilecek. Bu proje ilimizin içme suyunu karşılayacağı gibi üreticimizi de ciddi manada destekleyecek. Kırık Barajı projesi ilimizin en önemli projelerinin başında gelmektedir. Kırık Barajı’nın yatırım programa alınmasıyla birlikte Sayın Bakanımızın önerileri doğrultusunda planlama yaptık. Bu doğrultuda şehrin güneyinde 13 milyon metrekarelik araziyi mücavir alana almak içine çalışmalar başlattık. Arıtma tesisi ve isale hattı projelerini yaptık” diye konuştu. Başkan Babaş, Bakan Eroğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür etti. Ziyaret eski Kastamonu panosunun önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından tamamlandı.