MEBİS Uygulamaya Geçti

Kastamonu Belediyesi günümüz teknolojisine uygun projeler üreterek vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın talimatları doğrultusunda gerek bütçe gerekse kullanılan teknoloji ve donanım teknolojisiyle örnek teşkil edecek olan Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS) projesini hayata geçirdi. Yoğun bir çalışma sonucu tamamlanan proje sayesinde vatandaşlarımız 2001 yılı ve sonrası, vefat etmiş yakınlarına ait bilgilere Kastamonu Belediyesi mobil uygulaması ile Kastamonu Belediyesi’nin internet sayfası üzerinden ulaşabilecekler, mezarların konumlarını ekranda görecek ve navigasyon ile güzergahlarına erişebileceklerdir.

MEBİS sistemiyle vatandaşlar ziyaret ettikleri kişilere ait tüm bilgilerin yanısıra mezarların konumlarını bilgisayarda ve cep telefonlarında görerek çıktıda alabileceklerdir. Bu sistem ile yakınlarının kabrini ziyaret etmek isteyenler, harita üzerinden aranan mezarın adresini bulma, mezara giden en kısa yolun güzergahını elde etme, vefat eden vatandaşımıza ait kayıtlarda bulunan tüm bilgileri görme olanağına sahip olacaklardır.

MEBİS (Mezarlık Bilgi Sistemi)