Vali Yıldırım Ve Başkan Babaş Aktekke Konağı’nı İnceledi

Belediye tarafından satın alınarak restore ettirilen ve tarihe kazandırılan Aktekke Konağı’nda Belediye Başkanı Tahsin Babaş önceki gün Vali Mesut Yıldırım ile birlikte incelemelerde bulundu. Konakta yapılan restorasyon çalışmasını beğenen Yıldırım, Belediye Başkanı Babaş’tan bu yöndeki çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kastamonu’nun tarihini gün yüzüne çıkartarak gelecek nesillere doğru şekilde aktarmayı hedeflediğini ifade eden Başkan Babaş, Belediye olarak 21 konak satın aldıklarını ve bunların restorasyonunu hızla sürdürdüklerini söyledi. Tarihi projelerin hızla hayata geçmesiyle birlikte Kastamonu’nun bu alanda da hak ettiği değeri bulacağını belirten Başkan Babaş, “İlimizin tarihiyle şahlanacağını düşünüyorum. Özellikle eski Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartarak büyük bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Vali Yıldırım, Başkan Babaş’a çalışmalarından ötürü kutlayarak başarı diledi.