Tarihe Dair Bir Çıtayı Dahi Bulmak İçin Mücadele Ediyoruz

Üniversite’nin 10’uncu yıl etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tarihe Dair Bir Çıtayı Dahi Bulmak  İçin Mücadele Ediyoruz.

Kastamonu’nun tarihini canlandırmak ve gelecek nesillere doğru aktarmak adına başlattığı mücadeleyi sürdüren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 10’uncu yıl ve akademik aşama kaydeden öğretim üyelerinin biniş giyme töreninde çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sürdürüle bilir turizm için yıllardır sözden öteye geçilemezken başlattığı tarihi ve kültürel hareket ile turizm alt yapısını oluşturan Başkan Babaş, Kastamonu’nun yıllardır tarihi dokusuyla övündüğünü ifade ettiğini ancak 1950’li yıllardan sonra betona olan ilginin tarihi tahribata yol açtığını vurguladı.

O dönemlerde Kastamonu’da üniversite olsaydı tarihi tahribatın olmayacağı görüşünü savunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Maalesef tarihi dokumuz yıllardır tahrip edilmiş. Kastamonumuz da tarihi dokunun tahrip edilmeye başlandığı yıllarda üniversite olsaydı,  tahribat gerçekleşemezdi. 1950’li yıllarda tarihi dokumuz daha net görülebiliyordu. Maalesef bilinçsiz yapılaşma ve betona olan ilgi nedeniyle tarihimiz tahribata uğradı. Bizde şimdi geçmişi geri getirmeye çalışıyoruz. Tarihe dair bir çıtayı dahi bulmak için mücadele ediyoruz. Tarihi dokunun bugün bilincindeyiz ancak işimiz hiçte kolay değil” diye konuştu.

Kastamonu Belediye Başkanı olarak gelişimini sürdüren Kastamonu Üniversitesi’nin her sorunun çözmek için çalıştığını dile getiren Babaş, öğrencilere ve akademisyenlere önümüzdeki eğitim öğretim yılına dönük müjdeleri ardı ardına sıraladı.

Öğrencilere ekspres otobüsler, kampus içi ring ve spor salonu müjdelerini de veren Başkan Babaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz içerisinde yaptığımız spor salonumuz kısa bir süre sonra açılacak. Yine bu yıl öğrencilerimizin okula geç kalmamaları adına Cumhuriyet Meydanı ve Olukbaşı’ndan ekspres otobüs uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin kampus içi ulaşımını alacağımız iki ring aracıyla ücretsiz gerçekleştireceğiz. Ayrıca Üniversitemizin yollarını da tamamen asfalt kaplayacağız.

Üniversitemizin gelişmesi için en önemli noktalardan biri de yurt konusudur. Bu noktada problemleri çözmek için sayın rektörümüzle birlikte çalışmalar yaptık. Şuanda yurt sorunu yok hale geldi. Belediye olarak yaptığımız çalışmalar doğrultusunda üniversitemizin yanında altı arsayı yurt yeri haline çevirip yurt yapılmak üzere ya tahsis ettik bir kısmını da sattık. Arsayı alanlarda hızla yurt yapım çalışmalarına başladılar. Böylelikle geleceğe yönelik yurt sorununu da ortadan kaldırmayı hedefledik.

Biz üniversitemizin her zaman yanındayız. Projelerimizi hep paylaşmaya devam edeceğim. Kastamonu Üniversitemizin 10’uncu yılını kutluyorum.”