9. İstanbul Kastamonu Günleri’ne Katılan Esnaflardan Başkan Babaş’a Teşekkür

“Çin istilasından kurtulduk”

Kastamonu Belediyesi’nin organizasyonuyla 12’nci Başkent’te Kastamonu Günleri’nin ardından 9’uncusu düzenlenen İstanbul Kastamonu Günleri’nde de esnafın yüzü güldü. Tamamen Kastamonu esnaflarının yer aldığı 210 stantta yöresel ürünler daha ilk günden büyük ilgi gördü. Bakırköy Botanik Park’ta önceki gün açılışı gerçekleştirilen İstanbul Kastamonu Günleri’ne gurbetçilerin ve İstanbul’da yaşayan vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İstanbul Kastamonu Günleri’ne katılan esnaflar, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a teşekkür etti. Kastamonu’nun doğru tanıtımı noktasında üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını ifade eden esnaflar, “Geçtiğimiz yıllarda Kastamonu adına düzenlenen tanıtım etkinliklerinde farklı illerin ürünleri yer alıyordu. Ancak bu yıl Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın öncülüğünde ilimizi en doğru şekilde tanıta biliyoruz. Çin mallarının fuarlarımızı istila etmesinden kurtulduk. Burada tamamen bizlerin el emeği göz nuru ürünleri yer alıyor. İstanbul’da adeta bir Kastamonu meydanı kuruldu. Burada el sanatlarımızdan, yöresel yemeklerimize kadar her şey bulunuyor. Stant ve nakliye ücreti ödemememiz ve belediyemizin bunları karşılaması esnaflar olarak bizlere de büyük katkı sağladı. Başta Belediye Başkanımız Tahsin Babaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Önceki gün akşam yapılan açılışın ardından stantları gezen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, esnaflarla yaptığı sohbette “Kastamonu’yu en iyi şekilde tanıtacak kişiler sizlersiniz. Buradan şunu net söylüyorum. İlimizin tanıtımı için gereken tüm desteği sağlamayı sürdüreceğiz. Sizleri mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Her alanda ilimizi geliştirmek adına bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışmalarımız sürecek” diye konuştu. Babaş, fuara katılanlara pastırma, helva, siyez bulguru pilavı ve kuyu kebabı ikramında da bulundu.