9. İstanbul Kastamonu Günleri Bakırköy Botanik Park’ta Görkemli Bir Törenle Açıldı

Kastamonu Belediyesi’nin, Kastamonu Dayanışma Derneği (KAS-DER) ile ortaklaşa düzenlediği 9. İstanbul Kastamonu Günleri’nin açılışı dün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Feshane’nin bu tip etkinliklere kapatılması nedeniyle bu yıl Bakırköy Botanik Park’ta düzenlenen 9. İstanbul Kastamonu Günleri’ne katılım bir hayli yoğun oldu.

Açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, Kastamonu İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yüksel Özbay, sivil toplum kuruluşu başkanları, Bakırköy siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu Belediyesi’nin stant ve nakliye ücretlerini karşılamasıyla 200’ün üzerinde Kastamonulu esnafın stant açtığı ve yüzde yüz yöresel ürünlerin yer aldığı İstanbul Kastamonu Günleri’ne ilginin yoğunluğu da yüzleri güldürdü.

Açılış töreninde konuşan Kastamonu Belediye  Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’nun tanıtımı için desteğinin artarak devam edeceğini belirtti. Ankara’nın ardından İstanbul’da da önemli bir organizasyona imza atıldığının altını çizen Başkan Babaş, “Burada yüzde yüz Kastamonu esnafı ve yüzde yüz yerli ürünlerimiz var. 9’uncusu düzenlenen İstanbul Kastamonu Günlerimiz’de sıla ile gurbetçilerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu doğrultuda bizlere içerisinde bulunduğumuz alanı tahsis eden Bakırköy Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonlarla İstanbul ile olan ilişkilerimizi de sıkılaştırıyoruz. Kastamonu bölgesinin lideri olan bir şehirdir. Özellikle son 13 yılda aldığı yatırımlarla kabuğunu kırmıştır. Hızla gelişen ve büyüyen ilimiz Türkiye’nin incisidir.

Biz bu programları daha eğlenceli yapabilirdik. Ancak ülkemizde yaşanan terör olaylarından ötürü düzenleyeceğimiz şenlikleri iptal ettik. Sade bir açılış yaptık. Ancak görüyorum ki Kastamonu Günlerimize yoğun bir ilgi var. Buda beni bir hayli memnun etti.

Burada tek bir amacım var. O da Kastamonumuzu tanıtmaktır. Projelerimi de bu doğrultuda yapıyorum. İlimizin turizmini canlandırmak adına tarihimi gün yüzüne çıkartarak gelecek nesillere aktarmak için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Kastamonumuzun tarihiyle şahlanacağını ve turizmde çok önemli bir noktaya kültürüyle geleceği kanısındayım.

Son 13 yılda yapılan yatırımlarla artık İstanbul’a daha yakınız. İnşallah Ilgaz Tüneli bittiğinde Ankara’ya da çok yakın olacağız. Hayallerin bir bir gerçekleştiği Kastamonumuza sizleri sık sık bekliyoruz.

Kastamonu’nun gelişimi herkes tarafından artık görülüyor. Vatandaşlarımız bizden demir yolu talebinde bulunmaya başladı. Demir yolu içinde çalışmalarımız var. Milletvekillerimiz konuyu yakinen takip ediyorlar. İnşallah önümüzdeki süreçte müjdeli haberler alacağız.

Tanıtımda sporun yeri gerçekten çok ayrı. İki yılda yaptığımız yatırımlarda bugün Kastamonu’yu Türkiye’de duymayan kalmadı. Başta Kastamonusporumuzun üst üste elde ettiği iki şampiyonluk ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki performansı ardından Bayan Hentbol takımımızın Avrupa Kupası finali oynaması şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağladı. Spor ilimizi şaha kaldırdı. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirdi.

Sözlerimi sonlandırırken İstanbul’daki iş adamlarımızdan tek bir şey istiyorum. Gelin sivil mimarinin 1400 eserinin olduğu ilimizden bir konak alıp restore ettiriniz. İşte o zaman Kastamonumuz gelmesi gereken noktaya hızla ulaşacaktır. ”

Milletvekili Hakkı Köylü: “Derdimiz Kastamonu’yu tanıtmak. Bunun içinde ciddi çalışmalar yapılıyor. Bugün Kastamonu’yu Avrupa’da tanımayan kalmadı. İspanya’da Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımımızın oynadığı Avrupa Kupası finali ilimizin ismini Türkiye sınırları dışına çıkarttı. Ben bu doğrultuda takıma büyük katkı sağlayan ve başarının mimarı olan Belediye Başkanımız Tahsin Babaş başta olmak üzere yönetim kurulumuzu, teknik kadromuzu ve hentbolcu kızlarımızı gönülden kutluyorum. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Gelin kulübümüze destek olun ve iki yıl içerisi de Avrupa Kupası’nı Kastamonumuza getirelim diyorum.”

Kastamonu Belediyesi Bayan Hentbol Takımı ikinci kaptanı Yeliz Yılmaz’ı yanına çağıran Hakkı Köylü, Yılmaz’ı takım arkadaşları adına tebrik etti.

Vali Şehmus Günaydın: “Kastamonu’nun en avantajlı sektörü turizmdir. Sürdürülebilir başarı için turizmde gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Kastamonu Türkiye’de turizmin 12 ay yaşanacağı üç vilayetten biridir.”

KASDER Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu ise konuşmasında Kastamonu’yu İstanbul ile buluşturmasının mutluluğunu yaşadığını belirtti. Gurbette sıla özlemini gidermek adına kendilerine her türlü desteği veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a teşekkür eden Çilingiroğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na da yer tahsisi için teşekkür etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise Kastamonu’dan övgü dolu sözlerle bahsederek “Kastamonulu hemşehrilerimizi burada ağırlamaktan ötürü mutluluk duyuyorum. Ülkeye bağlılığınızdan ve verdiğiniz güvenden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.”