Trafik Sorunu Eğitimle Çözülür

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, TOKİ İlköğretim Okulu ve Kastamonu Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Programda konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, trafik sorunun bilinçli bireylerle giderilebileceğinin bunun içinde eğitimin şart olduğunu söyledi.

Öğrencilerden, trafik kurallarına uymalarını ve uymayanları uyarmalarını isteyen Babaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatımızın olmazsa olmazı olan trafikte önümüze her gün sorunlar çıkmaktadır. Bizim amacımız hem yerelde hem de genelde bu sorunları aşmaktır. Son yıllarda fiziki çalışmaların tamamlanmasıyla güvenli yollar oluştu ve trafik kazalarında azalmalar meydana geldi. Özellikle duble yollar, alt geçitler ve üst geçit düzenlemeleri trafiği daha güvenli hale getirdi.

Trafik sorununu ortadan kaldırmak için trafik kurallarına uyan bilinçli ve duyarlı bir toplum oluşturmalıyız. Bunun içinde eğitime küçük yaşlarda başlamalıyız. Çocuklarımızın şimdiden alacağı eğitim gelecekte trafikte bilinçli bireylerin oluşmasını sağlayacaktır. Bunun için biz Türkiye’de sayılı projelerden biri olan Çocuk Trafik Eğitim Parkuru’nu ilimize kurduk. Burada çocuklarımıza trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretiyoruz. Küçük yaşta çocuklarımızı trafikle tanıştırmak ve trafik kurallarını öğreterek bilinçli nesiller yetiştirmek amacındayız. Trafik kurallarını önemsemeliyiz. Çünkü trafikte kurallara uyulmadığında karşılaştığımız sonuçlar bizleri üzmektedir. Trafik kurallarına uymamız ve uymayanları uyarmamız gerekli.”

Konuşmaların ardından Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na geçilerek burada öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verildi. Eğitimden başarıyla geçen çocuklara ise sertifikaları Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan tarafından takdim edildi.