Akif’i İyi Anlamalı Ve Anlatmalıyız

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Mehmet Akif Ersoy’u Anma programında konuştu.

Mehmet Akif Okuma Grupları Kastamonu Etkinliği çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Şehmus Günaydın, Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve kurum kuruluş müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatında Kastamonu’nun özel bir yeri olduğuna değindi. Kurtuluş Savaşı esnasında Akif’in Kastamonu’da verdiği vaazlarla milli mücadelenin fitilini ateşlediğini de söyleyen Başkan Babaş, “ Mehmet Akif bir Nasrullah Camii’ndeki Cuma vaazında ‘Milletler, topla, tüfekle, zırhlı ile ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatini temin etmek kaygusuna düştüğü zaman yıkılır.’ demiştir. Bugün geldiğimiz noktada birlik ve beraberliğin önemine değiniyoruz. Vatan ve millet sevgimiz bizler için çok önemli. Bu noktada Mehmet Akif Ersoy’un duygu ve düşüncelerini hem yaşamalıyız hem de onu iyi anlayarak gelecek nesillere anlatmalıyız.

Bu noktada Kastamonu Belediyesi olarak önemli bir çalışma başlatmak istiyoruz. İlimizde Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı ev var. Buranın dış kısmı restore edildi. İnşallah o evi Mehmet Akif müzesi haline getireceğiz. Bununla ilgili proje hazırladık. Burayı biran önce amaca uygun şekilde restore etmek benim boynumun borcu olmuştur.

Kastamonu olarak bizler Dünya Kültür ve Miras Listesi’ne girebileceğimize inanıyoruz. Projelerimizi hep bu hedefe yönelik yapıyoruz. Tarihi geleceğe en iyi şekilde aktarmak adına çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın söylemlerine değinerek “Görüyorum ki şehrini çok iyi tanıyan ve dinamiklerini bilen bir belediye başkanı işinin başında. Bundan çok mutlu oldum. Başkana çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.