Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın Trafik Haftası Mesajı

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası’nı, vatandaşlarımızda trafik bilinci oluşturmak, gelecek nesillere trafik bilincini aşılamak, can ve mal kayıplarımızın önüne geçmek amacıyla kutlamaktayız. Ülkemizde artan nüfus ve taşıt sayısı nedeniyle en önemli sorunlarımızdan biri trafik güvenliği olmuştur. Özellikle sürücülerin kural ihlalleri, dikkatsizlikleri ve tedbirsizlikleri sebebiyle meydana gelen kazalarda maalesef binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte veya yaralanarak sakat kalmaktadır. Bu durum sadece çağdaş karayolu ağı yapmakla değil ülkemizde ‘trafik canavarına’ dur diyebilecek nesiller yetiştirerek ortadan kaldırılacağı inancındayım. Tüm toplumda trafik bilincinin biran önce oluşturulması gerekmektedir. Bundan dolayı eğitim çalışmalarını büyük önem vermek zorundayız. Kastamonu Belediyesi olarak bu noktada Çocuk Trafik Eğitim Parkurumuzda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza trafik kurallarını doğru öğretmek ve daha bilinci bir toplum oluşturmak adına çalışmalar yapıyoruz. Çünkü bizler eğitimle tüm aksaklıkların giderileceğine inanıyoruz. Bu sorunun topyekûn bir birliktelikle ve duyarlılıkla çözüleceğini düşünüyoruz. Trafikte kendimizi olduğu kadar başkalarının güvenliği içinde duyarlı olmak zorundayız. Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Bu düşüncelerle, Karayolu ve Trafik Haftası’nı kutluyor, herkesi trafik kurallarına tam olarak uymaya davet ediyor, sağlıklı ve kazasız bir hayat diliyorum.