Akıllı Şehir Kastamonu…

Belediye’den tanıtıma yeni bir boyut kazandıracak proje

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nın yıldızı Kastamonu oldu.  Tarihi mekanlar teknolojinin büyük yardımıyla kolayca tanıtılacak. Belirlenen mekanlara kurulacak sistemle rehber sorunu da ortadan kalkacak. Kastamonu Belediyesi’nin alt yapı hazırlıklarını sürdürdüğü proje tamamlandığında Kastamonu’ya gelen her turist akıllı telefonunda ilimizin gezilecek noktalarını görecek hem de ziyaret ettiği tarihi mekanlarla ilgili bilgiler anında cep telefonuna gelecek.

Kamu Teknoloji Platformu, Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekleriyle İBM, İntel ve Vodafone sponsorluğunda Ankara Rixos Grand Otel’de düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nda projeleri kabul gören belediyeler tanıtımlarını gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Kastamonu Belediyesi’nin de içinde bulunduğu projesi onay gören toplam 9 belediye tanıtımlarda yer aldı.

Kastamonu Belediyesi önümüzdeki dönemlerde ilimizde uygulamaya koymak istediği ‘Akıllı Kent Kastamonu’ projesiyle konferansa katıldı.

Yoğun ilgi gören projenin demo sürümünü tanıtan Kastamonu Belediyesi yetkililerinin akıllı kent uygulamasıyla sınıfı geçtiği gözlendi.

Gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlanmak üzere olan sistemle, yerli ve yabancı turistler Kastamonu’ya geldiklerinde gezdikleri her noktayla ilgili bilgilere akıllı telefonlarından hızla ulaşabilecekler.

Rehber sorununu minimum seviyeye indirmek üzere geliştirilen sistem şehre her giriş yapan ve akıllı telefonu olan vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanılabilecek.

Sistemin kurulmasının ardından Kastamonu’nun tarihi bir mekanını ziyaret edecek turist, cep telefonuna gelecek olan bilgilendirme mesajı ile mekanın tarihini ve önemiyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek. Turistin gezdiği bölgeyle ilgili en kolay ve doğru bilgiye ulaşımını sağlayacak olan sistem, aynı zamanda yakın çevrede gezilecek alanların da bilgisini sunacak.

Sistem turistin Kastamonu sınırları içerisine girmesiyle birlikte çalışacak. Turistin cep telefonuna gelecek mesaj ile Kastamonu Belediyesi Mobil Uygulaması onay verildiği taktirde telefona indirilecek. Ardından ise mekanlara kurulacak cihazlar sayesinde turist gitti her mekanla ilgili net bilgiler mesaj yoluyla akıllı telefona gönderilecek.

Kuracağımız sistem ilimizde öğrenim gören öğrencilerinde şehrimizi daha hızlı tanımasına yardımcı olacağı gibi rehber hizmetleri anlamında da büyük bir kolaylık sağlayacak.

Proje tamamlandığında Türkiye’nin incisi olan Kastamonu akıllı kent adımını da atacak.