Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’tan Kasaplar Çarşısı Esnafına Çağrı

Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ilk toplantısı önceki gün Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Meclis üyesi MHP Grup Başkanı Muzaffer Berber, Kastamonuspor’un yakaladığı başarının ve şampiyonluğunun önemine değinerek Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a, kırmızı siyahlı yönetim kuruluna, teknik ekibe ve futbolculara teşekkür etti.

Sporu önemsediğini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’nun tanıtımının en iyi spor ile yapıldığını belirterek başarının sürmesi için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

Açıklamalarının devamında Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkı ve Kasaplar Hali projeleriyle ilgili bilgilerde veren Başkan Babaş, Kastamonu’nun geleceğine yönelik çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Kasaplar Hali için beşinci projeyi çizdirdiğini ve tüm enerjisini buranın yapımına verdiğini söyleyen Babaş, “Ben buradan esnaflarımıza sesleniyorum. Son olarak esnaflarımızla bir toplantı daha yapacağım. Bu toplantının ardından projeyle ilgili kararımızı net olarak vereceğiz” diye konuştu.

Kastamonu halkının her zaman en iyisine layık olduğunun da altını çizen Babaş açıklamalarında şunları söyledi:

“KASTAMONU HALKI HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

Kastamonu halkı her şeyin en iyisine layık. Biz bölgenin en güçlü iliyiz. Kastamonu, Osmanlı’ya sancaklık yapmış, çok geniş kültüre ve tarihe sahip bir şehirdir. Kastamonu’nun ulaşım alanındaki projelerin tamamlanmasıyla birlikte çok hızlı gelişeceğine inanıyorum.

CUMHURİYET MEYDANI İÇİN İKİ PROJE HAZIRLANDI

Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkı için iki proje hazırladık. İlk proje yerin altında iki kat ve 555 araç kapasiteli. İkinci proje ise yeraltında üç kattan oluşuyor.  -3 ve -2’nci katlarda 484 araçlık otopark bulunacak. -1’de ise 42 dükkan, 3 sinema salonu olacak. Birinci katta altı restoran bulunuyor. Bu iki projeden birini tercih edeceğiz.

Aslında burada ticaret alanı oluşturmayı düşünmüyordum. Ancak Kasaplar Çarşısı için beşinci projeyi hazırlamamıza rağmen maalesef hiçbir şey netleşmedi. Kasaplar Çarşısı Projesi’ne tüm enerjimizi verdik. Ben buradan esnaflarımıza sesleniyorum. Son olarak esnaflarımızla bir toplantı daha yapacağım. Kararımızı bu toplantıdan sonra net olarak vereceğiz.

ESNAFIMIZIN YARARINA OLACAK BİR PORJE

Kasaplar Çarşısı için hazırladığımız tarihi dokuya uygun proje esnaflarımızın da yararına olacak. Maalesef hem Kastamonumuz, hem de bölge esnafı açısından önemli bir projeye şuanda başlayamadık. Bizim belediye olarak Kasaplar Çarşısı’ndan her hangi bir beklentimiz yok. Bunu daha önceden söylemiştim.

Merkez cazibesini kaybetmesin diye bizler projeler üretiyoruz. Bu noktada büyük bir hassasiyet taşıyoruz. Aşirefendi Hanı’da bu projelerden birisidir. Burayı da hızla yapacağız. Nasrullah Meydanı  projesi için Nasrullah Camisi’ndeki çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Bizler her zaman bu memleketin geleceğine yönelik işler yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.

ŞEHRİMİZİN HEP AYDINLIK OLMASINI İSTİYORUM

Şehrimizin her zaman aydınlık olmasını isterim. Şehirde aydınlatmalar çok önemli. Bu yönde çok güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Avrupa’daki şehirlere gidenler inceliyor ve bu ışıklandırmanın doğru olduğunu görüyor. Ticaretin yoğun olduğu illerde bu aydınlatmalar yapılıyor. Önümüzdeki yıl Kuzeykent’i tamamen aydınlatacağız.”