Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın 5. Bursa Kastamonu Günleri Konuşması

Kastamonumuzun güzelliklerini sergilediğimiz ve milli birliğimizi yansıtan Kastamonu Günlerimizin Bursa’daki 5’inci organizasyonuna hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Kıymetli misafirlerimiz, Tarihi şan ve şeref dolu Evliyalar şehri, şehitler diyarı Kastamonumuz, son 13 yılda hem genel hem de yerel hizmetlerden ciddi ölçüde pay alarak hızla büyümüştür. Bizler ülkemizin hızlı gelişiminin gerisinde kalmayarak ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü ili’ olmakta kararlıyız.

Bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz 2 yılda Kastamonu Belediyesi olarak ilimize 89 Milyon TL’lik yatırım kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Geride bıraktığımız 13 yılda yolları bölerek insanları birleştiren hükümetimiz, Kastamonumuzun tüm güzelliklerini sizlere sunmamızı da kolaylaştırmıştır. Dört mevsimi de ayrı güzel olan Kastamonumuz da Hava Limanımız Güçlü Türkiye’nin dik duruşlu lideri Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin Başbakanlığı döneminde açılmıştır. Yine Anadolu’nun yüce dağı Ilgaz’da yapılan tünel çalışmalarında ışık görünmüş ve tünelimiz büyük ölçüde bitmiştir. Bu iki büyük projeyle illerle olan bağlantımız değil Dünya ile olan bağlantımız da kuvvetlenmiştir.

Çok kıymetli hemşehrilerim, değerli misafirlerimiz.

Kastamonumuz bölgenin sağlık merkezi haline gelmek adına adeta geri sayıma geçmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve kendisini Kastamonulu olarak gördüğümüz Sayın Sağlık Bakanımızın büyük destekleriyle bölgenin en büyük devlet hastanesi ilimize yapılmaktadır. Yaklaşık 500 yatak kapasiteli olan hastanemiz tamamlandığında sadece Kastamonu’ya değil bölge insanımıza hizmet edecektir.

Sayın Bakanım, Kastamonu Tıp Fakültemiz’in de biran önce faaliyete geçebilmesi için engin bilgilerinizi ve desteklerinizi beklediğimizi ve bu noktada bizlerin her daim yanında olacağınıza yürekten inanıyorum. Sadece Kastamonumuzun merkezine değil ilçelerimize sağlık alanında yaptığınız yatırımlardan ötürü de şükranlarımı ve Kastamonulular adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Kıymetli hemşehrilerim değerli Bursalı kardeşlerim,

Tarihi, kültürü ve el değmemiş doğasıyla Türkiye’nin incisi olduğuna inandığım Kastamonumuz da bizler gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Özellikle tarihi ve kültürünü canlandırmak için projelere bir bir start verdiğimiz ilimizde hedefimiz Dünya Miras Listesi’ne yani Kastamonu’nun hak ettiği yere adını yazdırmaktır. Gelip gördüğünüzde tarihiyle nefes alacağınız, doğasıyla huzur bulacağınız, kültürüne hayran kalacağınız Kastamonumuz da 2016 yılı bizler için milat olacaktır. Bu yıl içerisinde tarihimizi ayağa kaldıracak olan Kastamonumuzu şahlandıracak projelerimiz hızla start alacaktır.

Vatanı için, bayrağı için, onuru ve gururu için canını vermekten bir an bile sakınmayan kahramanların torunları olarak Kastamonumuzun tüm güzelliklerini Türkiye’ye ve Dünya’ya sunmak bizlerin boynunun borcudur. Bu hedef doğrultusunda yolumuza bıkmadan usanmadan devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Çünkü millete hizmet yolunda bıkkınlık, kırgınlık ve yorgunluk olmaz, olamaz. Bu düşüncelerle 5’incisini düzenleyeceğimiz Kastamonu Günlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, Siz değerli Bursalıları tarihi şanla şerefle dolu, kültürüne hayran kalacağınız, doğasıyla huzur bulacağınız, Şehitler Diyarı, Evliyalar Şehri Kastamonumuza davet ediyorum.