Bu Yoldan Kesinlikle Dönmek Yok

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, takım üzerinde spekülasyon yapanlara tepki gösterdi, destekçilere teşekkür etti

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ve yönetim kurulu önceki gün Kastamonuspor 1966 yönetim kurulu, teknik ekibi ve futbolcularıyla Gölköy Yaşam Resort’te biraraya geldi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın da bulunduğu tebrik ve teşekkür yemeğinde Ticaret Odası Başkanı Selçuk Arslan, “Başta Belediye Başkanımız Tahsin Babaş olmak üzere bizlerin böyle büyük bir mutluluk yaşamasına vesile olan Kastamonuspor 1966’nın değerli yönetimine, teknik ekibine ve futbolcularına Kastamonu halkı adına teşekkür ediyorum. 50 yıldır yaşanamayan heyecanı bizlere yaşattığınız için sizlere şükranlarımı sunuyor hafta sonu ise şampiyonluğu kutlayacağımızdan eminim” dedi.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi şampiyonluğu birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacaklarını ifade eden Kastamonuspor 1966 Başkanı Mahir Altıkulaç, hafta sonu şampiyonluğu kutlayacaklarından emin olduğunu belirtti.

Gölköy Yaşam Resort Sahibi ve Kastamonuspor eski başkanı Hakkı Güngör ise yaptığı konuşmada “Kastamonuspor’u yaşatma işini Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş üstlenmiş durumda. Ben isterim ki tüm mülki amirlerin bu işin altına taşını koymasıdır. Kastamonuspor çok zor günlerden geçmiştir. Bugün geldiği nokta ise takdire şayandır. Bunun için sizlere minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kastamonuspor’un sıradan bir futbol kulübü olmadığını ilin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kastamonu’yu spor ile Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız” dedi.

Büyük bir Kastamonu sinerjisinin oluşturulduğunun altını çizen Başkan Babaş, özellikle Ziraat Türkiye Kupası’nda elde edilen başarının ilin tanıtımına büyük katkı sağladığı vurgusunu yaptı. Bıkmadan, usanmadan ve yılmadan yola devam edeceklerinin de altını çizen Başkan Babaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Kastamonu’nun öz çocuklarıyız. Tabi teknik ekibimiz ve futbolcularımızı da bizler böyle görüyoruz. Oyuncularımız memleketimizi benimsediler ve ilimiz için yürekleri atıyor. İki yıldır çok ciddi başarılar elde ettik. Sporun ülkemizde çok büyük etkisi var. Adımızı sporda duyurduğumuz kadar hiçbir şeyde duyuramayız.

Bizim için önemli olan Kastamonu ve Kastamonu insanıdır. Ben memleketimi çok seviyorum. Adının bir harfine bile bayılıyorum. Bu başarıda emeği geçen yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, teknik ekibimize ve futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum.

Değerli futbolcularımız bu hafta Beylerbeyi maçını kesin alacaksınız. Hep birlikte kol kola girip bu maç kazanılacak. Kastamonu’ya yapılan saygısızlıkları asla affetmem. İlk yarıda olanların ardından bu maçı almak sizlerin boynunun borcudur. Biz Kastamonu’ya gelen herkese misafirperver şekilde davranıyor taraftarlarına tribünlerimizi açıyoruz. Ama deplasmanlarda aynı hassasiyeti nedense göremiyoruz. Yöneticilerimizin protokol tribününe alınmadığı deplasmanlar oldu. Bunları kesinlikle affetmeyeceğim.

Bu yoldan kesinlikle dönmek yok. Sonuna kadar gideceğiz. Hedefimiz baştan bugüne aynıdır. Bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Ulaşılacağından da kesin olarak eminim.

Bu yolda bizlere destek olan esnaflarımıza, iş adamlarımıza ve taraftarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere destek olanların yanı sıra birde spekülasyonlar var. Başarımızı çekemeyenlerde var. Kastamonu adını nasıl çekemezsin. Sen nasıl Kastamonulusun. Bunları istemiyorum. Bu spekülasyonları  yapanları kınıyorum. Kastamonu halkının gerçeği bildiğine yürekten inanıyor ve bu tür çirkin iftiralara kulak asmayacağını biliyorum. Net olarak söylüyorum lütfen herkes kendini dengeye alsın. Kastamonuspor üzerinden spekülasyon istemiyorum.

Son zamanlarda bizleri bölmek isteyenler var. Bizim başarımız sağladığımız büyük birliktelikle geldi. Bu kolay olmadı ama başardık. Bu noktada birlik ve beraberliğimizi bölmek istemeyenler bunu başaramayacaklardır. Kastamonu halkı bu yapılanları yutmaz. Kimin kulübe ne yaptığını bilir. Burada bir başarı vardır ve bu başarı birlik beraberlik, dürüstlük ve dostlukla gelmiştir. Ben Kastamonuspor 1966 ekibine çok teşekkür ediyorum. Kastamonu Ticaret Odamıza böyle güzel bir gece düzenlediğinden ötürü teşekkür ediyor, Pazar günü Gazi Stadı’ndaki şampiyonluk kutlamalarımıza herkesi davet ediyorum.”