Esnaftan, Başkan Babaş’a Teşekkür

AKM’de yerli esnaf, yüzde yüz yöresel ürünleri Ankaralılarla buluşturdu.

Kastamonu Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl 12’ncisi düzenlenen Başkent’te Kastamonu Günleri önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ile Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın katılımıyla açılmıştı. Açılış programının ardından Belediye Başkanı Tahsin Babaş tüm stantları tek tek ziyaret etti. Her stantta esnaflardan organizasyona sağladığı katkıdan ötürü teşekkür alan Başkan Babaş, “Bizler bu organizasyonun tüm giderlerini üstlenirken burada Kastamonu esnafımızın bulunmasını istedik. Yöresel ürünlerimiz ilk elden değerli Ankaralılarla buluşuyor. Bizler organizasyonu üstlenmekten ötürü çok mutluyuz. Sizlerin de mutlu olduğunu görmek ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi.

Kastamonulu esnaflar ise Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a böyle bir organizasyonu üstlendiği için teşekkür ederek, “Siz Kastamonu’nun imajını kurtardınız. Geçtiğimiz yıllarda ismi Kastamonu olan fuarda başka esnaflar oluyordu. Şimdi tamamen Kastamonu’daki komşularımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz tamamen bizim olan ürünleri tanıtıyor. Bunun için teşekkür ederiz” dediler.

Kastamonu’nun her köşesinden gelen esnafların doldurduğu fuar alanında yöresel ürün satıcıları kadar alıcılarda mutlu. Başkent’te Kastamonu Günleri’ni ziyaret eden Ankaralılar yıllar sonra tamamen Kastamonu ürünlerini bulmanın mutluluğunu yaşıyor.