off

Atatürk’te ‘Çanakkale Ruhu’ canlandı

Kastamonu Belediyesi’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kastamonu Belediyesi’nin Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ünlü İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu veHafız Mustafa Duman’ın Çanakkale şehitleriyle ilgili konferans verdiği programa yaklaşık beş bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Hınca hınç dolan Atatürk Spor Salonu’nda Çanakkale Zaferinin 101’inci yıl dönümü münasebetiyle gerçekleşen program Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Nasrullah Camii İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu, Şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın konuşması, Çanakkale sinevizyon gösterisi, Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Metehan Babaş’ın konuşması, Kastamonu Belediyesi Mehteran takımının gösterisi, Sepetçioğlu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Orhan Şaik Gökyay Ortaokulu öğrencisi Zeynep Şevval Şenol’un okuduğu Bu vatan kimin? şiiri törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “1915’te Çanakkale’de hayasızca, vahşet yaratanlar bugün vatan hainleriyle birlikte kirli saldırılarını sürdürerek ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak istediğini görmekteyiz. Bu hain terör saldırılarına karşı tarihi destanlarla dolu Türk Milleti’nin dik bir şekilde ayakta kalabilmesi, birlik ve beraberliğinin bozulmaması için Çanakkale’yi iyi anlamamız gerekmektedir. Bu vesileyle ülkemizin başkenti Ankara’da sivillere yönelik hain saldırı gerçekleştiren terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum. Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Metehan Babaş da günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Bugünler aynı tarihteki gibi var olma, dik durma, inanç ve kararlılıkla yürüme günüdür. bu nedendendir ki Çanakkale ruhuna ihtiyacımız vardır. Çanakkale’yi anlamaya türkün birliğine ve beraberliğine ihtiyacımız vardır. Dönmeyi düşünmeyen, tarihi şanla ve şerefle dolu kahramanların torunları olarak bizlerin en büyük görevi teröre ve şer odaklarına karşı devletimizin yanında olmaktır.

Çünkü zor dönemlerde ümitsizliğe düşmeyen kahramanların torunları olarak bu günlerde bizlere ümitsizlik yakışmaz. bunu şahadet şerbeti içen binlerce kahramanımız için onların kanlarının hesabını sormak adına yapmamız gerekmektedir. Bu millet ahirete kadar topraklarında huzur için de yaşayacaktır. çünkü isimsiz kahramanlardan oluşan manevi orduyla çevrelenmiş bir zırhı ve bitmeyecek imanı ilelebet var olacaktır. Bunu hiçbir kuvvet engelleyemeyecektir” ifadelerini kullandı ve terörü lanetledi.

Salonu girişinde ve sahneye çıkışında sevgi gösterileriyle karşılaşan, konuşmasında Çanakkale destanından ve Peygamber sevgisinden bahseden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Çok anlamlı bir program için buraya geldik. Şerefli bir milletin Çanakkale’de şehit olmuş evlatlarını hatırlamak onlara dua etmek ve belki onlardan şefaat beklemek için buradayız. Dünyadaki karışıklıkları ülkemizde yapılmaya çalışılanları anlatırken dış güçler bu ümmete diz çöktürmek istiyorlar. Bu ümmet diz çökmedi çökmeyecek. Buna kimsenin gücü yetmeyecek. Çanakkale’de yapılmak istenen ümmete diz çöktürmekti. Son karakol, son siper Anadolu’dur. Çanakkale Anadolu için namus olmuş. Mevla’m onlardan razı olsun” dedi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Hafız Mustafa Duman’a konferansa iştiraklerinden ötürü teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi.

Gecede Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu’na ve Çanakkale türküsünün kaynak kişisi İhsan Ozanoğlu’nun anısına oğulları Günay ve Ozan Ozanoğlu’na, Kastamonu Belediyesi Sepetçioğlu ekibi adına Harun Reşit Şimşek ve Orhan Şaik Gökyay Ortaokulu öğrencisi Zeynep Şevval Şenol’a plaket verildi.

Programa Vali Şehmus Günaydın, Milletvekilli Metin Çelik, Milletvekili, Murat Demir, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, mahalle muhtarları, gazilerimiz ve şehit yakınları ile AK Parti İl, merkez ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları da katıldı.