off

Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın 18 Mart Mesajı

Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü kutladığımız bugünde toprağı vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Çanakkale Savaşı, bir milletin dönüm noktası olmuş Türk’ün yazdığı kahramanlık destanı milli mücadelenin de fitilini ateşlemiştir. İman dolu, inanmış yüreklerin cihanı hayrete düşüren kahramanlık hikayeleri 101 yıldır dilden dile dolaşmaktadır. Kahraman askerimiz ve milletimiz Çanakkale’de savaş meydanındaki cesaretiyle olduğu kadar merhameti ve insanlığıyla da dünyaya büyük bir ders vermiştir. 1915’te Çanakkale’de hayasızca, vahşet yaratanlar bugün vatan hainleriyle birlikte kirli saldırılarını sürdürerek ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmak istediğini görmekteyiz. Bu hain terör saldırılarına karşı tarihi destanlarla dolu Türk milletinin dik bir şekilde ayakta kalabilmesi, birlik ve beraberliğinin bozulmaması için Çanakkale Ruhunu iyi anlamamız gerekmektedir. Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılında, şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini düşünüyorum ve Türk milletinin her zaman olduğu gibi bu zor günlerde birbirine kenetlenerek düşmanlarına aman vermeyeceğini de biliyorum. Bu vesileyle ülkemizin Başkenti Ankara’da sivillere yönelik hain saldırı gerçekleştiren terör örgütünü lanetliyorum.  Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.