off

GELİŞEN TÜRKİYE’NİN GELİŞEN İLİ OLACAĞIZ

Tarihi ve kültürel doku üzerinden turizmin tavan yapacağı bir şehir ortaya çıkartmak isteyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş:

“GELİŞEN TÜRKİYE’NİN GELİŞEN İLİ OLACAĞIZ”

23’üncü dönem Karabük Milletvekili, AK Parti Bölge Koordinatörü Cumhur Ünal, dün Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti. Kastamonu’da 2014 yılından bu tarafa neler değiştiğini merak eden Ünal’a, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, projelerini gezdirerek tek tek anlattı. Programda sonunda yapılan açıklamalarda Ünal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a övgüler yağdırdı. Başkan Babaş ise Kastamonu’nun projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“BAŞKAN BU İŞİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Karabük BRTV’nin de çekimler yaptığı projelerle ilgili konuşan Ünal, 2014 yılından bu tarafa Kastamonu’da hızlı bir değişim olduğunu görmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a övgüler yağdırdı. Bisiklet Yolu’nda yapılan incelemede konuşan Ünal, “Kastamonu’da 2014’ten sonra AK belediyeciliğin kalın izlerini görmek mümkün. Sayın Belediye Başkanımızın seçilmesiyle birlikte gerek milletvekillerimiz gerekse teşkilatımız ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu çok güzel hizmetler yapılmış. Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, halk ile adeta bütünleşmiş. Gerçekten başkanımız bu işi çok iyi biliyor. Ben Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’a, milletvekillerimize ve teşkilatlarımıza yapılan çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise yaptığı konuşmada şehrimizin önemli projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Başkan Babaş, hedefinin tarihi ve kültürel doku üzerinden turizmin tavan yapacağı bir şehir ortaya çıkartmak olduğunu ifade etti.

Kastamonu’nun ‘Gelişen Türkiye’nin gelişen ili’ olması gerektiğini ve tüm projelerini bu yönde yaptığını vurgulayan Babaş, açıklamalarında şunları söyledi:

“TARİH VE KÜLTÜREL DOKU ÜZERİNDEN TURİZMİN TAVAN YAPACAĞI BİR ŞEHİR

İnsanlara hizmette sınır olmadığının bilincindeyim. Şehrimize her alanda hizmet sunmaya çalışıyorum. Kastamonu’yu çok iyi tanıyorum. Kastamonu; kimliği olan, tarihi ve kültürel yapısı olan bir şehir. Kastamonu, Osmanlı’nın 16 sancağından biridir. Devlet statüsünde bir şehrimiz var. Biz bu şehri bildiğimiz için çalışmaları bu yönde yapıyoruz. Önceliğimiz tarihi ve kültürel alanları iyileştirmektir. Şehrimizi tanıtmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Özellikle kültürel turizm açısından kenti geliştirmeliyiz. Benim vizyon projem; Kastamonu’nun tarihi kültürel değerlerini korumak, onarmak ve restore ederek gelecek nesillere aktarmaktır. Bunu yapmak zorundayız. Ben İstanbul’daki iş adamlarımızdan tek bir şey istiyorum. Birer konak alıp restore etmeleri. Bunu defalarca söyledim. Tek isteğim bu. Kastamonu’yu tarihi ve kültürel doku üzerinden gelişen turizmin tavan yaptığı bir şehir haline getirmek istiyorum.

EVLİYALAR HAFTASINA CUMLURBAŞKANIMIZI VE BAŞBAKANIMIZI DAVET EDECEĞİM

Kastamonu maneviyatı çok güçlü bir şehir. Anadolu’nun manevi dört direğinden biri olan Şeyh Şa’ban-ı Veli Kastamonu’da. Onu çok iyi tanıtmamız gerek. Mayıs ayının ilk haftasında Evliyalar Haftası var. İnşallah devlet bazında da katılım olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve bakanlarımızı Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Haftası’na bizzat davet edeceğim.

GELİŞEN TÜRKİYE’NİN GELİŞEN İLİ OLMAK İSTİYORUZ

Gelişen Türkiye’nin gelişen ili olmak istiyoruz. Bütün çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Son 13 yılda Kastamonu’ya gelen büyük yatırımlar var. Bunu herkes gördü. İlimizin en büyük sorunu ulaşımdı. Bugün Ilgaz Tüneli bitmek üzere. Devletimiz bize bu büyük projeyi sundu. Yine İstanbul ile aramızdaki mesafeyi bir saate düşüren Kastamonu Havalimanımız çok güzel şekilde çalışıyor. Artık büyük holdingler yüzlerini Kastamonu’ya çevirmeye başladı. Bu noktada çeşitli talepler alıyorum.

HEDEF İNEBOLU LİMANI

Şuanda ilimizin en büyük projelerinden biri İnebolu Limanı’dır. Kastamonu aslen bir sahil kentidir. 170 kilometrelik sahili olan ve sahilde altı büyük ilçesi bulunan bir şehirdir. İnebolu Limanı’nı Kastamonu’ya hatta Türkiye’ye kazandırmak gerekli. İnebolu, Mersin ticaret hattını canlandırmalıyız. Kastamonu, İnebolu yolu projesi de çok önemli. Bu projeyle ilgili de fizibiliteler yapıldı. Bu projede çok önemli. Hep birlikte projelerimizin takibindeyiz ve kısa zamanda bitirmek istiyoruz. Kastamonu halkı bizlere güvendiğini gösterdi. Üç milletvekili ve belediye başkanı olarak Kastamonu’yu güçlü iller arasına çıkartmamız gerekli. Bizlerde hep birlikte istenilen hizmetleri vermek için buradayız. Halkımızın inancı bizlere güç veriyor.”