off

Belediye Başkanı Tahsin Babaş “Hayalim engelsiz bir şehir”

Sakatlar Derneği’nde düzenlenen akülü sandalye dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, hayalinin engelsiz bir şehir ortaya çıkartmak olduğunu söyledi. Babaş, “Engellilerimizin her yere ulaşılabilirliğini sağlamamız çok önemli. Bunu yapmamız için zamana ve ciddi bir finansal kaynağa ihtiyacımız var” dedi.

Herkesin birer engelli adayı olduğu vurgusunu yineleyen Belediye Başkanı Babaş konuşmasında şunları söyledi:

“Hep söylüyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun içinde Sakatlar Derneğimiz ile hem Valiliğimiz hem de Belediyemiz ciddi projelere imza attık. Özellikle ‘Simit Arabam Engel Tanımam’ projesi çok ilgi gördü. Şuanda Kastamonu’nun değişik yerlerinde bu arabaları görüyorsunuz. Engelli kardeşlerimiz burada hem Kastamonu simidini hem susamlı simit hem de Kastamonu helvasını satıyorlar. Biz bunu şehre bir düzen gelsin ve engelli kardeşlerimize istihdam alanı açmak için gerçekleştirdik. Belediye olarak akülü sandalye olsun hep birlikte berber bu işleri yapıyoruz. Sakatlar Derneği, simit arabalarından, Hababam Cafe ve İstiklal Parkı’ndan elde ettiği gelirleri engelli kardeşlerimizin ihtiyaçları için kullanıyor. Sayın Valimiz Şehmus Günaydın bugün güzel bir projeye imza attılar ve altı akülü sandalyeyi engelli kardeşlerimize sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Taşköprü’de şehit cenazesine gittiğimizde,  polisimizin dedesinin engelli olduğunu gördüm. Daha sonra dedemizin akülü sandalye istediğini öğrendim. Bende şehidimizin dedesinin bu isteğini yerine getirdim ve akülü sandalyeyi kendisine verdim. Dedemizin ikinci kez dünyaya geldiğini gördüm. Çok sevindi. Bizlerde çok mutlu olduk.

Engelli kardeşlerimizin bizler her zaman yanındayız. Bizler engelsiz bir şehir tasavvur ediyoruz. Engellilerimizin her yere ulaşılabilirliğini sağlamamız çok önemli. Bunu yapmamız için zamana ve ciddi bir finansal kaynağa ihtiyacımız var. Yani işimiz kolay değil. Özellikle sit alanı içerisindeki yapılarda görüntüyü bozmayacak projelerle bu işleri yapmamız gerekiyor.  Bölge iller arasında engellilerle en iyi projeleri yapan ekip biziz.”