off

Babaş; ‘Projenin ismi de kendi de güzel’

Sosyal Belediyecilik konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Kastamonu Belediyesi, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin daha altına imzasını attı.

Kastamonu Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ve Simit Sarayı’nın ortaklaşa organize ettiği ‘Simit Arabam Engel Tanımam’ projesi, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu bir programla hayata geçti. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın hem proje tanıtımını yaptığı hem de simit arabalarında çalışacak engelli bireylere anahtarlarını teslim ettiği törene, kamu kurum ve kuruluşlarının idareci, yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş yaptığı konuşmada; “Bu projede maksat hem engelli kardeşlerimizin iş sahibi olması hem Kastamonu’daki bu seyyar satıcılık sistemini bir düzene bağlamak hem de Kastamonu’muzun vazgeçilmez ürünlerini tanıtmak. Bu manada ‘Simit Arabam Engel Tanımam’ projesi geniş kapsamlı bir proje. Benim için bu proje çok büyük anlam taşıyor. Özellikle bu işin engelli kardeşlerimizle yapılması sosyal bir proje. Onların iş hayatına kazandırılması ve bu işi yapmaları benim için çok önemli. Biz tabi her zaman birer engelli adayıyız. Bunu unutmamamız gerekir. Bugüne kadar biz elimizden geldiği kadar engelli kardeşlerimiz ile birlikte çalışmaya gayret gösterdik. Özellikle Sakatlar Derneği ile çalışmalarımızda birlikte olduk. Bu simitlerden kazanılacak cüz’i miktarda karlarla akülü arabalar alıp, sandalyeler alıp ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize veriyoruz. Bu dediğim gibi kapsamlı ve çok amaçlı bir proje. Bunun için ben Kastamonu halkından bu projeye daha fazla ilgi göstermelerini ve destek vermelerini istiyorum. Simit Arabam Engel Tanımam. Projenin ismi de kendi de güzel. İnşallah ben memleketimize, çalışanlarımıza, engelli kardeşlerimize, bu işi yapan Sakatlar Derneği’ne, Belediyemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘SIRADAKİ PROJEMİZ MISIR VE KESTANE ARABALARI’

Bu türden sosyal sorumluluk projelerinin çok büyük anlamları olduğunu ifade eden Babaş; “Bizim bu konudaki projelerimiz devam edecek. Bir sonraki projemiz de mısır ve kestane arabaları. Onları da şuanda yapmak üzereyiz ve bitirmek üzereyiz. Bunları bir düzene sokup, Kastamonu’nun değişik yerlerinde çalıştıracağız. Yine bir projeye daha talimat verdik. Kurşunlu Han’ın yanında bulunan seyyar arabalar ile ilgili. Bu konuda da çok güzel bir projeyi yakın zamanda bitirip oradaki kardeşlerimizin de bir nebze olsun soğuktan korunması, görüntünün daha fazla tarihi ve kültürel kimliğe uygun olması için projemizi bitirip biran önce orada uygulamaya başlayacağız. Ben bu tür projelerin birlik ve beraberlik içerisinde yürütülmesini çok önemsiyorum. Bugün burada sivil toplum kuruluşlarımızla beraber olmak, onlarla bu projeleri yürütmekten de çok mutlu olduğumu ifade ediyorum. Kamu, sivil toplum ve halkın birlikte ve beraber yürütmesi gereklidir bu tarz projeleri diye düşünüyorum” sözleri ile konuşmasını sürdürdü.