off

İnsana da hayvana da değer veren belediyecilik

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’da sokak hayvanları konusunda problemlerin büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

Hazreti Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli Kültür Vakfı’nın organize ettiği İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri programının konuşmacısı olarak hafta sonu Halk Eğitim Merkezi’nde bir konferans veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sokak hayvanları konusunda şehrimizde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Babaş; “Geçtiğimiz günlerde bir yerde gördüm. İnsana da hayvana da değer veren belediyecilik. Bu kavram çok önemli. Ben göreve geldiğimde bir anket yaptırdım. Birinci sırada yol sorunu varsa ikinci sırada da sokak hayvanları sorunu vardı. Tabi bununla ilgili olarak hemen çalışmaları başlatmak gerekiyordu. Zaten yol sorununu yüzde 99 çözdük. Özellikle vatandaşlarımızdan bu konuda çok şikâyet alıyorduk. Vatandaşlarımız; ‘Köpek saldırdı veya beni köpek ısırdı’ şeklinde şikâyetlerle bize geliyorlardı. Biz büyük oranda bu problemi de çözdük. Geçici bakımevi yaptık. Orada 10 bin metrekare doğal yaşam alanı var. Geçenlerde de Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kastamonu’ya geldiğinde de dedi ki; ‘Sen bu işi iyi yapmışsın. Sana ben destek vereyim, bu işi bölgesel olarak yap. Burayı pilot il yapalım ve bütün bölgeyi burada rehabilite et. Onun için de çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde daire başkanları ve ilgili müdürler de Bakanımız tarafından şehrimize gönderildi. İnşallah Kastamonu ilinin bütününü kapsayan bölgesel bir proje gerçekleştireceğiz” dedi.