EMITT 2016’nın parlayan yıldızı Kastamonu

20’nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın(EMITT) ilk gününe Kastamonu damgasını vurdu.

İstanbul Büyükçekmece’deki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen EMITT 2016’nın açılışı dün gerçekleştirilen törenle birlikte yapıldı. Gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanı sıra ilimizden Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve İlçe Belediye Başkanları da katıldı. 31 Ocak Pazar Gününe kadar devam edecek olan fuarın ilk gününde ise tam anlamıyla Kastamonu rüzgârı esti. Katılımcıların büyük bir ilgi gösterdiği Kastamonu standında yöresel ürünlerle birlikte turizm potansiyelinin anlatıldığı görsel materyaller de yer alıyor. Fuarın açılması ile birlikte adeta ziyaretçi akınına uğrayan Kastamonu standı ulusal ve yerel çapta yayın yapan basın kuruluşlarının da dikkatinden kaçmadı. Kastamonu hakkında basın mensuplarına önemli açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’nun eski tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarmak üzere hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

‘İSTANBULLU İŞ ADAMLARINI KONAK SATIN ALMAYA DAVET EDİYORUM’

Basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya devam eden Babaş; “Ben birçok tarihi konağı belediye bünyesinde satın alarak restorasyon çalışmalarını başlattım. Bu konakların bir kısmının restorasyonu da tamamlanmak üzere. Biz konaklarımızın ve dolayısıyla tarihimizin yaşamasını, yaşatılmasını istiyoruz. Bu konakların aktif olarak kullanılması turizm potansiyelimizi de önemli ölçüde arttıracaktır. Ben bu konuda İstanbullu iş adamlarımızdan da ellerini taşın altına koymalarını istiyorum. Onları Kastamonu’dan konak satın almaya ve bu konakların restorasyon işlemlerini yapmaya davet ediyorum” dedi. Yapılan projeler hakkındaki açıklamasını sürdüren Babaş, Kastamonu şehir merkezindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarından da bahsederek, Kastamonu’nun tam anlamıyla tarihi bir dokuya bürüneceğini ifade etti.

KASTAMONU EMITT’E TAŞINDI

Kastamonu’nun tanıtımını için EMITT Fuarı’na özel olarak hazırlanan Kastamonu Belediyesi; tanıtım CD’leri, gezi rehberi, bülten, takvim, şehir haritası gibi birçok materyali fuarda yer alan standına koydu. Bunun yanı sıra çekme helvasından siyez bulguruna, sarımsağından pastırmasına varana kadar birçok yöresel ürün de fuarda yer alırken katılımcılar yöresel ürünlere de büyük ilgi gösterdi.