Sarıkamış, şanlı tarihimize ‘Beyaz Hüzün’ olarak geçmiştir

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, hafta sonu ilimizde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma programına katıldı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde organize edilen Sarıkamış Şehitlerini anma programı kapsamında ilimizde düzenlenen yürüyüş programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 10’da başlayan yürüyüş Kastamonu Kalesi’nde son bulurken yürüyüş programına Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Halil Uluay, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Kayıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Erdoğan Akbıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Tahsin Babaş yaptığı açıklamada; “22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında cereyan eden Sarıkamış Muharebeleri ulusumuz için son derece üzücü hadiseleri ortaya çıkarmıştır. 1’inci Dünya Savaşı’nda Almanlarla birlikte, Doğu Cephesi’nde Sarıkamış’ı almak için Rus ordusuna karşı savaşan 11’inci Kolordumuza bağlı 90 bin askerimiz maalesef donarak hayatını kaybetmiştir. Sarıkamış’ta donarak şehadet mertebesine ulaşan ve şanlı tarihimize ‘Beyaz Hüzün’ olarak geçen Sarıkamış Harekâtı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşüne katılan hemşerilerime çok teşekkür ediyor, şehitlerimize bir kere daha Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Program Kastamonu Kalesi’nde Sarıkamış Şehitleri için edilen dualar ile son bulurken soğuk havadan etkilenen katılımcılara çorba ikram edildi.