Mevlit Kandili, Efendimizi (SAV) anlamamız için önemli bir vesile

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Peygamber Efendimizin (SAV) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili sebebi ile bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş mesajında; “Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam’ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) olmuştur. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizi (SAV) layıkıyla anlamamız için çok önemli bir vesiledir. Efendimiz (SAV), insanlığın en buhranlı ve karanlık döneminde dünyayı şereflendirerek, aydınlık çağın yaşanmasına ve cahiliye döneminin son bulmasına vesile olmuştur. O’nun yaşayışı, O’nun hadis-i şerifleri, O’nun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Karanlıkların aydınlığa kavuşmasında ve kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle Peygamber sevgisinin gönüllerimize kök salmasını diliyor, insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili’nin, tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur iklimine vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu mübarek gece, tüm dünyada yaşanan sıkıntılı, karanlık, gözyaşı, hüzün ve acı dolu günlerin sona ermesine vesile olur” dedi.